Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

sibulal kahjurid

Teema Lisatud
nõutu: 2004-06-21 23:15:19
sibulate rohelised ladvad on muutunud kollaseks,osaliselt on näha näritud kohti ja mingid musta peaga väikesed putukad,kes jätavad endast rohelise hunniku maha.Päris jubedad.Kes need küll võiks olla ja mida annab teha?Tänan.
Aiatark: 2004-06-22 20:01:08
Võimalik, et need väikesed putukad on sibula-peitkärsakad (kui nad ikka on pika kärsaga mustjaspruunid paari mm pikkused mardikad). Kuna tõugud nukkuvad mullas, tuleks reavahedes mulda agaralt kobestada. Putukaid saab hävitada mürgiga (nt Raid House & Garden), kuid siis tuleb pealsete söömisest loobuda.
sirje001: 2014-08-25 19:39:20
millega tõrjuda sibulakoid?
MaaliMaalt: 2014-08-26 07:12:20
Olen kopeerinud kunagisest Tairi Alberti artiklist järgmised read sibulakahjurite kohta. Järsku on abiks. Noh, selge on see, et sibulapealsetele tuleks kasutada mahekaitset, mitte mürkkemikaale. Nüüd siis kopeeritud materjal:Sibula ja küüslaugu haiguste ja kahjurite tõrje Loodussõbralik tõrje: Ebajahukaste tõrjeks sibulate pritsimine kohe kasvu alguses kõrvenõgese- ning põldosjateega, pritsimist korrata iga nädal. Kõrvenõgese leotis aitab võidelda ka sibulakärbsega ning põldosjaleotis sibulakoiga. Profülaktilise tõrjena leotada sibulaid (ka küüslauguküüsi) enne istutust 45 minutit +45°C kaaliumpermanganaadi lahuses (3-5g/10l veele) (nn. “lilla lahus”). Seejärel panna sibulad 10 minutiks jahedasse vette, võtta välja ja maha jahutada (eelnev tegevus pärsib sibulaingerja arengut) . Enne istutust kasta mulda 0.4-0,5% kaaliumpermanganaadi lahusega (40-50g/10l veele) – on nii haigusi kui ka kahjureid (pidurdab ka sibula-juurelesta levikut) ennetav! Sibulakärbse tõrjeks võimalikult vara sibulad maha panna või/ja peenrad katta kattelooriga Sibularead vaheldumisi porgandiridadega – sibulakärbsele ei meeldi porgand ja porgandikärbsele sibul! Puutuha raputamine sibulapeenardele juuni alguses ja augusti alguses (sibulakärbse lendluse ajal). Sibulakoi (esineb ka küüslaugul) ja ripslaste tõrjeks pritsida sibulaid alates juuni algusest kuni 4 korda 10-päevaste vahedega NeemAzal-T/S-iga (40-50ml/10l) Või Neko valmislahusega või vähemalt 1 kord nädalas koirohu-, paiselehe- või võililleleotisega. Sibulakoi rööviku kahjurikäikudega kollased lehetipud kohe ära lõigata ja põletada. Ripslasi aitab prognoosida sinine liimipüünis – paigutada sibularidade vahele sibulast natukene kõrgemale. Sibula-peitkärsaka tõrjeks pritsida taimi alates maikuust NeemAzal-T/S-iga (40-50ml/10l). Keemiline tõrje: Sibulate ja küüslauguküünte puhtimine ebajahukaste ennetava tõrjena enne mahapanekut Previcur 607 SL-I lahuses (30 ml/10l). Seemnesibulaid võib juuni I poolel pritsida sibulakärbse tõrjeks Mavrik 2 F-iga (4 ml/10l) või Actara 25 WG-ga (2-3g/10l). II tõrjekord augusti alguses. NB! Pealseid toiduks tarvitada ei tohi! Juuli I poolel pritsida seemnesibulaid ebajahukaste tõrjeks Bravo 500 SC-ga (30ml/10l) – sel juhul pealseid toiduks tarvitada ei tohi!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.