Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

männikooremults

Teema Lisatud
: 2006-05-03 11:31:03
kas on mõni lill või taim mida ei tohi multsi sisse istutada
lehevaksik: 2009-06-02 06:29:58
tuhnisin foorumis, lootuses leida männikooremultsi head ja vead, kuid asjatult. Seega palun andke teada, millised on selle head ja halvad omadused. Ise tean vaid, et hoiab niiskust ja ka umbrohud (v.a naat) sellest eriti läbi ei tule. Aga veel?
Pirmeli: 2009-06-02 08:56:40
Muts ei hoia ühegi umbrohu kasvamist oma jõuga kinni, tal polegi sellist jõudu :) Umbrohi tuleb ülevalt. Maa tuleb alt korralikult puhtaks teha, siis mults peale panna ja siis, kui multsikiht on paks (5 cm), ei saa seeme mulda. Igal aastal lisad muidugi multsi juurde. Loe lisa http://www.maaleht.ee/2009/04/23/aiandus/6377-kuidas-rajada-umbrohuta-pysilillepeenar. Multsi all ei saa sibulilled hakkama kuna seal on liigniiske. Ülejäänud armastavad ja/või taluvad. Taimede krae ümbert võiks väikese ala multsivabana hoida. Oleneb, aga üldjuhul kõikidele ürtidele ja õrnavarrelistele püsikutele ma ei paneks, jätaks ümber näiteks suurema multsivaba ringi. Kui püsikud on istutusalas kenasti kokku kasvanud, siis ei ole ka mults vajalik.
meesaias: 2009-06-03 13:23:12
Multsi saab ka ise teha, kui maal vanaemal puid tehakse, siis sobib ka lepa koore tükikestest - neid tuleb üsna palju vms.
Neeme: 2009-06-04 19:52:11
Vigadest võiks mainida seda et hea koht mustadele sipelgatele pesa rajamiseks, kuna meil ümberkaudses metsas palju üraskite poolt laastatud mände kus all kooretükid hunnikus siis tõin eelmine aasta käruga noorte õunapuude alla.
Betula: 2009-06-06 09:09:50
Kuna paljude okaspuude olukord (seenhaiguste levimine) on muutunud üsna hulluks, siis puhastasin okaspuude alused multsist. Ilma koorepuruta on võimalik sealt varist koristada ja vihma puhul kuivab ka muld kiiremini. Fungitsiididega pritsimisel peab ka puude aluse läbi pritsima. Eks ikka olude sunnil peame leidma oma aias uusi lahendusi. Käisin just Läti aedades ja ka seal pritsimata nägid okaspuud üsna pruunikarvalised. Hoolsamad aednikud aga pööravad pritsimisele suurt tähelepanu.
EVRIV: 2009-06-06 10:52:57
Mina olen küll väga rahul tulemusega.Hakkasin 12 aastat tagasi rajama majaümbruse nn iluaeda.Sai istutatud nii okas-kui lehtpõõsaid,katteks sai ümberkaevatud maale paks kiht ajalehte ja peale okaspuu koore puru,samuti paks kiht.Üle aasta olen lisanud koorepuru juurde,alt ju kordkorralt kõduneb.Umbrohtu alt ei tule,mis pealtpoolt tuleb,nokin ära.Igaljuhul tänuväärne kate!Olen koort ise metsast kuivanud mändide alt saanud lisaks,kodus purustan ise. Soovitan väga,kellel igapäev pole aias aega kõblatada.Püsilillede vahele ei soovita,need kasvatan äärtest kokku,et kataks pinna üleni,lilleväetisega kevadel kastan,kasvavad ja õitsevad küll.Jõudu teile !
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.