Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ajalehemultš

Teema Lisatud
Aivo: 2006-01-02 11:47:30
Olen juba mitu aastat aias multsina peenravaipa kasutanud, soovituste peale hakkasin laotama ka vanu ajalehti. Nüüd loen siit ja sealt vastuhääli mõlema materjali kohta. Kui tõsiselt mõelda, siis ajalehe trükivärv on suures koguses tõesti kahjulik. Kes oskaks vastata, kui palju siis tegelikult ajalehtede ja klantspaberiga raskmetalle mulda satub?
keemik-aiapidaja: 2006-01-06 15:26:05
Huvitav, mis sa selle numbriga peale hakkad. Porgandipeenart sa ometi ajalehega ei multsi ja dekoratiivtaimi see saast ka ei ohusta. Kui oled aastaid peenravaipa kasutanud siis miks nüüd loobusid. Õigesti paigaldatud kaasaegne peenravaip on mugav, taimedele kasulik ja pikaealine. Piilu selle alla: vihmaussi elu käib täie jõuga, taime juured on soojas ja ühtlases niiskuses. Kui endal on head kogemused (ka minul on) ei tasu lasta ennast uuendusvastastest foobiatest segadusse viia.
aivele: 2006-01-21 22:33:29
Katsin noorte madalkirsside alused paksult kompostiga, siis ajalehtedega ja kõige peale veel paksult saepuru, et nägusam jääks. Väga mugav on, muruniidukiga ei pea väga tüve lähedale minema ja alla piiludes on palju ainult vihmausse.Eelmisel kuival suvel maapind ka ei kuivanud väga.
veel multši kiitusek: 2006-01-21 22:44:30
Võib arvata, et praeguse pakasega vähendab paks multšikiht ka juurte kahjustusi.
ploom: 2006-01-22 20:37:19
Kasutan oma aias nii ajalehti kui peenravaipa,kuid eelistus kuulub siiski ajalehtedele- peale panen muruhaket.Peenravaiba alla poevad aga parvedes sipelgad...
lehelugeja: 2006-01-23 18:12:54
küsimus ajalehega multsijatele: paksult te seda ajalehepaberit panete (1 x lehe või terve ajalehe või veel paksemalt)? Ja kui mitmekordselt,kas siis seal niiskusepuudus ei teki,sest tänapäeval need lehed hirmhea klantspaberi peal,mis niiskust halvasti sisse võtab ja läbi laseb.Et kui vihma suht vähe tuleb,siis see ajalehepinnalt nagu kaugemale ei jõuagi ja kui veel paks kord saepuru ka veel Aivel lehtede peal,mis omakorda veel niiskub halvasti...See probleem on eelkõige põuasel suvel päevakorral.
Aivo: 2006-01-24 20:02:52
Ajalehti panin ikka lausa ehk kümnekihiliselt. Ja ülekattega. Seda kogemust kumb paber kiiremini laguneb, kas tavaline või klants, veel ei ole. Kastsin tugevasti ja niiskumisega probleemi polnud.
lehelugeja: 2006-01-27 20:00:44
Tänan vastuse ja kogemuste jagamise eest!:)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.