Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

sirelijuurtest lahti

Teema Lisatud
piret: 2005-09-11 14:44:21
Kas ja kuidas oleks võmalik vabaneda mahavõetud sireliheki juurtest, et ei hakkaks jälle uuesti kasvama? Kas ainus võimalus on välja juurida? See on väga suur töö, kahjuks.
marike: 2005-09-11 18:31:55
Pritsida ROUNDUPIGA, täpsem juhis on pudelil. See on üsna efektiivne vahend.
Mari: 2005-09-11 21:10:44
Olen proovinud roundupiga sirelit hävitada, kuid see ei ole siiani õnnestunud (tegin isegi tugevama lahuse kui pudelil õpetus).
piret: 2005-09-11 21:54:51
tänan, proovin siiski, ka teised õpetused on teretulnud.
marike: 2005-09-11 22:54:30
Oleneb, mis selle kohaga plaanis on, kui jääb muru alla, siis tuleb välja võtta ainult suuremad kännud. Noored võrsed, mis tulevad, ei ohusta niidukit ja pideval niitmisel sureb juurestik välja.
tiu: 2005-09-12 10:12:33
Olen hakkama saanud sirelite hävitamisega.Võtsin maha suure koguse sireleid, mis jäid mulle mittesobivasse kohta. Sellest on möödas 3 aastat ja plats on puhas. Juured on kõik maapinnas. Esimesel aastal pritsisin mitu korda ROUNDOPIGA. Ja see aitas. Teisel aastal oli veel mõni kasu ka siis pritsisin. Nüüd kolmandal aastal on nad kadunud. Mõni känd oli suurem selle võtsin saega nii maalähedalt kui võimalik maha ja kuna see koht on mul nats madalam ümbrusest ,siis kavatsen sel sügisel sinna mulda peale panna ja kevadel muru rajada.Loodan et juured lõpuks mädanevad mullas ära ja pidev muruniitmine nagunii ei lase kasvada kui ka peaks veel mõni tulema.Kuid sel aastal pole küll ühtegi sirelivõsu näinud.
tiuts: 2005-10-18 23:06:58
mina sain nii lahti sirelitestnii: suurte sirelite kändude sisse puurisin mitu auku mees valas aukudesse suvaliseltmönesse värnitsat või läbitöötanud õli või petrooli.Lasin seista neid nii mõni aeg ja siis panin aukude kaudu tossama. Tossasid mitu päeva aga nüüd ei ole ühtegivösu sest kuumis hävitab vanade juurte kaudu ka vösud. Ma ise suurt mürgitaja ei taha olla looduse ja vee saastatuse pärast, kuid eks igaüks teeb nii nagu tahab
Eve: 2005-12-02 18:37:34
Meil võeti sirelihekk välja kopaga. Hekk oli umbes 1,5m kõrgune. Saputasime juured puhtaks ja kaevasime maa läbi kevadel. Sügiseks ei kasvanud sealt kohalt ühtegi sireli võsu. Kõrvalt muidugi tuli aga need niitsin niidukiga maha. Eks näeb edaspidi kas kaob sirel sealt üldse ära. Praegu tegin sinna lillepeenra.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.