Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

herilased

Teema Lisatud
anne: 2005-08-18 23:13:27
Mul niisugune mure: aias kasvab noor õunapuu "Pirja". Magus ja varajane sort. Sel aastal on küljes juba ca 20 õuna, mis peaaegu valmis, kuid herilaste hordid lausa kobaras tungivad väikese augu kaudu õuna ja uuristavad selle viljaliha seest täielikult ära! Et ise üldse midagi saaks, pidin õunad lihtsalt ära korjama, kuid oleksin tahtnud neid veel siiski mõnda aega küpseda lasta. Kas on mingitki võimalust herilasi kuidagi õuntest eemal hoida? Ei tahaks seda sorti küll ainult herilaste jaoks kasvatada.
Aiatark: 2005-08-19 08:45:41
Kogemuste põhjal soovitan järgmist võtet. Puu külge võiks riputada käärinud mahlaga pooleldi täidetud pudeli (või ka mitu), millel lehter peal. Sellise märjukese järele on herilased väga maiad, ronivad lehtri kaudu pudelisse, kuid on samas nii rumalad, et ei oska sisenemisava kaudu välja tulla.
aednik5aastat: 2010-07-26 13:40:55
herilased sõid ära pooled maasikad,mida teha,õunad on valmimas?
ahtos: 2010-07-26 14:34:02
Otsi pesa üles ja pritsi stomosaniga-tapab paari nädalaga terve pesa ära.
Sulev: 2010-07-26 23:02:46
Plastikpudel tuleb lihtsalt teatud kõrguselt "pooleks" lõigata ja ülemine äralõigatud osa tagurpidi pudeli alumise osa peale panna. Pudeli tagurpidine ülaosa ongi lehtri eest. Ja siis õunamahl või muu mahl sisse, mis kuuma käes kiirelt käärima läheb.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.