Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aed ja kokakunst
 
Kohupiimapirukas
 
250 ml piima, 30 g pärmi, 450-500 g nisujahu, 4 spl suhkrut, 1/2 tl soola, 4 spl sulavõid
Kate: 1 kg kohupiima, 100 ml hapukoort, 100 ml mett, 4 muna, 250 g suhkrut, 2 spl mannat, pisut soola
 
Valmistamine
Eelkergitusega pärmitaigen:
lisa käesoojale piimale vähese piimaga vedeldatud pärm. Lisa läbi sõela raputatult pool nisujahukogusest. Jäta sooja kohta rätiga kaetult kerkima. Umbes 30 minuti pärast lisa sool ja sõelu juurde ülejäänud nisujahu. Sõtku taigen. Lisa juurde sulavõi, sega kuni taigen lööb käte ja kausi küljest lahti. Pane taigen kaetult sooja kohta kerkima. Kui taigen on mahult kahekordseks kerkinud, siis rulli jahusel laual ahjuplaadi suuruseks. Keera taigen ettevaatlikult ümber taignarulli, tõsta võitatud ahjuplaadile. Tõsta servad pisut ülespoole. Pisut taignat võiks jätta koogile ruudukaunistuse tegemiseks järele. Jaota täidis ühtlaselt plaadikoogi pinnale. Järelejäänud taignast lõika ribad, moodusta pirukale ruudukujuline kaunistus. Küpseta 200 °C juures seni, kuni puutikuga katsudes jääb tikk puhtaks.
Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.