Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei hoiatab: kurjategijad müüvad valuvaigistite pähe tapvaid tablette (2024-05-10 10:03:33)


Pakend

Politseil on info, et kurjategijad müüvad sotsiaalmeedias võltsitud oksükodooni tablette, mis sisaldavad surmavas koguses metonitaseeni. Ainuüksi ühe tableti manustamine tapab.

Oksükodoon on tugevatoimeline valuvaigisti, mida saab vaid arsti ettekirjutusel ning metonitaseen on fentanüüliga sarnane üliohtlik sünteetiline opioid. Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude juht Rait Pikaro selgitab, et ühest võltstabletist saaks hinnanguliselt doosi 28 inimest. „See tähendab, et ainuüksi ühe tableti tarvitamise tagajärjel võib inimene ära surra. Näiteks jõudis meieni vihje juhtumist, kus kogenud uimastisõltlane tarvitas mustalt turult hangitud tabletist 1/8, mille tagajärjel sai ta üledoosi,“ sõnas Pikaro.

 

Märtsi lõpus avastas politsei ka ühe narkokurjategija kinnipidamisel sarnase tableti. „Need juhtumid on esimesed märgid mujal maailmas juba varem levinud ohtlikust trendist, kus kurjategijad levitavad sünteetilisi opioide retseptiravimi tableti kujul. Selline levitamisviis on eriti ohtlik, sest visuaalselt on tablette keeruline eristada ja üledoseerimise risk väga kõrge. Seni ei ole meil õnnestunud tuvastada võltstablettide päritolu ega neid levitavaid kurjategijad, kellest mõned tegutsevad ka sotsiaalmeediagruppides, näiteks Telegramis. Töötame iga päev selle nimel, et ohtlike ainete levitajaid tabada,“ räägib Pikaro.

 

Pikaro tuletab meelde, et retseptiravimid on põhjusega just arsti poolt välja kirjutatud ja mustalt turult, sh sotsiaalmeedia gruppidest neid kindlasti osta ei tohi. „Nende samade tablettide müümine kinnitab seda, et ostja ei saa mitte kunagi kindel olla, mida diilerite müüdavad uimastid või mistahes ravimid tegelikult sisaldavad. Kurjategijate eesmärk ei ole mitte ühtegi inimest aidata või ravida, vaid teenida inimeste elu ja tervise arvelt kriminaaltulu,“ ütles ta.

 

Politsei ootab infot ja vihjeid narkokuritegudest pohja.vihje@politsei.ee või telefonil 6124465.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveamet 10.05.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.