Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konverents keskendub hariliku tamme käekäigule ja pärandile Eestis (2024-04-11 05:14:55)


Postmark "Eesti metsapuud - harilik tamm"

11. aprillil 2024 toimub Tallinna Botaanikaaias tänavusele aasta puule ja meie metsade ühele tuntumale puuliigile pühendatud konverents „Harilik tamm – igikestev ja armastatud Eesti metsapuu“. Konverentsil esitletakse tammele pühendatud postmarki.

 

Konverentsi korraldaja, Eesti Maaülikooli dendroloogia ja metsaentomoloogia kaasprofessori Ivar Sibula sõnul on tamm selline puuliik, mis saab kliimamuutuse valguses soodsamaks muutuvate ilmaoludega meie laiuskraadidel ja oma levikuareaali põhjapiiril eluõigust juurde.

 

„Lisaks on tamm eestlaste jaoks kõrgelt hinnatud ja südamelähedane puuliik. See, et eestlane tammest lugu peab, kajastub meie perenimedes. Tamm on esikohal meie pühapuude hulgas. Tammepuud on põlvkondi ajast-aega ühendanud, sageli mäletavad ühe perekonna eri põlved oma kodukohas sama tammepuud, see on meile justkui püsivuse etalon.  Tamm on ka Eesti riigi sümbolpuu, sest Eesti riigivapil on tammeoksad ja tammetõrud,“ loetles Sibul põhjusi, miks on seekordse konverentsi teemaks valitud just harilik tamm.

 

Ivar Sibul täpsustas, et konverentsil tuleb juttu tamme ja tammikutega seotud erinevatest aspektidest. „Meie eesmärk on inimesi puudele ja loodusele lähendada. Meil on ettekandeid tammemetsade suurest elurikkusest, tammest pärimuskultuuris aga ka põlistammedest. Samuti räägime tamme kaaslastest, sõpradest ja vaenlastest. Ei saa ära unustada ka tamme praktilist poolt, tamme puitu hinnatakse materjalina väga kõrgelt,“ sõnas Sibul.

 

Konverentsil esitletakse ka Eesti Posti poolt Eesti metsapuid tutvustava margiseeria tänavust postmarki harilikust tammest. Margil on lisaks kaunivõralisele puule näha ka puidu lõige, see seob kõiki sarjas ilmunud metsapuude marke.

 

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikooli metsanduse ja inseneeria instituut koostöös Tallinna Botaanikaaiaga. Tutvu konverentsi päevakavaga Eesti Maaülikooli kodulehel.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.