Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõige popim mereohutuskoolitus tähistab väikest juubelit! (2024-03-28 10:30:25)


Mereohutuskoolitus „Meri ja Mina ka!“ toimub Saaremaal tänavu juba viiendat korda ja kogemusi jagatakse nii teooria kui ka praktika päevadel.

 

Koolituse eestvedaja, Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Žanna Kreštšenko sõnas, et 2017. aastal tekkis koolituse vajadus merepäästejuhtumeid ja mereohututust käsitlevaid uuringuid analüüsides. „8. klassid said valitud seetõttu, et selle vanusegrupi hõlmatus teiste sellealaste koolitustega oli väike või pea olematu,“ lisas ta.

 

„2021. aastal läbiviidud uuest uuringust selgus, et koolitusel osalenute teadlikkus mereohutusest oli nüüd juba kõrgem kui koolitusel mitteosalenutel. See kinnitas meile, et teeme õiget asja ja mereohutusalane koolitus oli olnud tulemuslik!“ ütles Kreštšenko.

 

Saaremaa Vallavalitsuse arenduse peaspetsialisti Liisu Otsa sõnul on rõõm näha, et koolid ja õpilased tulevad „Meri ja Mina ka!“ koolitusega innukalt kaasa. „Iga ohutusalane teadmine võib päästa tulevikus kellegi elu – koolituse korraldajad ja instruktorid on aastatega teinud väga tänuväärset tööd. Julgustan kindlasti ka teisi maakondi heast praktikast osa saama,“ lisas ta.

 

Koolituse teooriapäevadel jagatakse veekogudega ja seal juhtuvate õnnetustega seotud üldiseid teadmisi, esmaabivõtteid, päästevahendite kasutust ning õpitakse tundma merepääste võimekust. Praktilisel koolitusel saavad osalejad omal  nahal õpitut järele proovida – õpitakse usaldama professionaale, kuid ka iseennast.

 

Mereohutuskoolitust viivad läbi politseinikud, abipolitseinikud, Saaremaa Vallavalitsuse esindajad, vabatahtlikud merepäästjad MTÜ Saaremaa Vabatahtlikust Merepääste Seltsist ja MTÜ Muhu Merepääste Seltsist ning vabatahtlikud Eesti Punase Risti Saaremaa seltsist, Kaitseliidu Saaremaa Malevast ja Kuressaare haigla kiirabist.

 

Kuressaare politseijaoskond on koolitusi „Meri ja Mina ka!“ korraldanud ja läbi viinud seni neljal aastal (2017–2019 ja 2023).  Praeguseks on koolitussarjas nii teoreetilisi kui ka praktilisi teadmisi ning vee- ja mereohutusalast väljaõpet saanud ligi 1200 Saare maakonna 8. klassi õpilast.

 

Mereohutuskoolitust toetavad lisaks Politsei- ja Piirivalveametile ning Saaremaa Vallavalitsusele ka suur hulk eraettevõtteid, kelle panuse üle on korraldajad väga tänulikud.

 

Mereohutuskoolituse „Meri ja Mina ka!“

  • teooriatunnid toimuvad Kuressaare spordihoones 4. ja 5. aprillil 2024
  • praktikatunnid toimuvad ASA SPA Hotelli veekeskuses 27. ja 28. mail 2024.

 

Allikas: Lääne Prefektuuri ja Saaremaa Vallavalitsuse 28.03.2024 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.