Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-03-27 11:49:04)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 70 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ja 23 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 21.

 

Juhtimiselt kõrvaldati kuus joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Vargus

26. märtsil teatati, et Kesklinna Juurdeveo korterist varastas juhututtav kannatanule kuuluva arvuti, milles oli ka pangakonto andmed. Kahju on 1100 eurot.

 

Kelmused

26. märtsil pöördus politseisse 69-aastane naine, kellelt kurjategija pettis välja 1250 eurot.

 

26. märtsil pöördus politsei poole Mustamäel elav 26-aastane naine, kes oli eelnevalt saanud kõne Telia operaatorilt, milles väideti, et leping hakkab aeguma ja seda tuleb pikendada. Kannatanu tuvastas end PIN-koodidega. Seejärel võeti ühendust temaga väidetavalt pangast ja öeldi, et enne helistasid petturid ning tuleb kiirelt tegutseda. Avaldaja suhtles väidetava panga töötajaga WhatsApis ning kinnitas tehingud PIN-koodidega. Pettusega tekitatud kahju on 3700 eurot.

 

Harjumaa

 

Kelmus

26. märtsil pöördus politseisse Kose elanik, kes oli eelnevalt Facebook Marketplace`i müüki pannud riided. Peagi võttis temaga ühendust väidetav ostja, kes saatis talle lingi, milles tuli valida ülekande jaoks pank. Seejärel sai ta ostjalt koodi, millega pakk teele panna. Pettusega tekitatud kahju on 779 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

14. märtsil varastati Tartus ülikooli raamatukogu eest lukustatud elektritõukeratas. Kahju on selgitamisel.

 

16. märtsil varastati Tartus Narva maantee õppehoone eest rattaparklast lukustatud jalgratas Scott. Kahju on 600 eurot.

 

16. märtsil varastati Tartus Põllu tänava kortermaja lukustatud trepikojast elektriline tõukeratas. Kahju on selgitamisel.

 

Valgamaa

 

Röövimine

26. märtsi õhtul kella 19.25 ajal sai politsei väljakutse Tõrva valda, kus maskis mees oli sisenenud kauplusesse, ähvardas sealset teenindajat noaga ning võttis endaga kaasa kassaparaadi ning kaupluse alkoholiriiulilt pudeli rummi. Mees jooksis kauplusest minema ja kadus. Sündmuskohale reageerinud politseinikud kogusid kauplusest vajalikud tõendid ning asusid piirkonnast meest otsima. Kaasati ka teenistuskoer, kuid ümbrusest meest tabada ei õnnestunud. Kaupluse teenindaja vahejuhtumis viga ei saanud. Teo toimepanijat ning juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

26. märtsil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Mongoolia kodanikku. Selgus, et inimene oli viibinud Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 13 päeva ning veetnud neist ühe Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld ning seejärel lubati tal oma teekonda jätkata.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. märtsil anti politseile teada, et Narva-Jõesuus ründas 36-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

26. märtsil sai politsei väljakutse Narva linna Kreenholmi tänavale, kus toimus kahe mehe vahel konflikt, mille tagajärjel sai 24-aastane mees viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni prokuratuuri avalike suhete osakonna nõunikult Allan Rajaveelt telefonil 5448 0220 või e-posti aadressil allan.rajavee@prokuratuur.ee  

 

Piiriturvalisus

26. märtsil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenevat Kirgiisi kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et rahvusvaheline autode pädevustunnistus on täielikult võltsitud. Dokument võeti ära ja mees suunati tagasi Venemaale.

 

26. märtsil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine ühel Venemaa, Kanada, Kirgiisi, Moldova ja Gruusia kodanikel. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Asja omavoliline kasutamine

Politseile teatati, et 25. märtsi öösel on Paides Tarbja külas ärandatud sõiduauto Audi Q7 registreerimisnumbriga 445 TMD.

 

Saaremaa

 

Arvutikelmus

Politsei sai teate, et 22. märtsil sai Saaremaa vallas meesterahvas LHV panga nimel e-kirja, milles paluti uuendada enda andmeid ja sisestada PIN-kood. Peale koodi sisestamist sai kannatanu teate, et andmete uuendamine ebaõnnestus. Hiljem on internetipangas tehtud kannatanu kontolt kanne talle tundmatule isikule summas 5000 eurot. 

 

Vargus

Politseile teatati, et ajavahemikul 13.–22. märts on Saaremaa vallas Saaremetsa külast varastatud grill ja suitsuahi. Kahju on üle 1000 euro. 

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA 27.03.2024 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.