Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänasest saab tuua jõulupuu riigimetsast (2022-11-25 08:07:35)


RMK ootab kõiki riigimetsa endale meelepärast jõulupuud valima. Sobiva koha kuuse võtmiseks koos maksmisinfoga leiab RMK Loodusega koos äpist ja kodulehelt
www.rmk.ee/kuuseke.


"Riigimetsast koos pere ja sõpradega jõulukuuse otsimine ja kõige ilusama leidmine on alati toonud inimestele palju rõõmu. Jätkame traditsiooniga ka sel aastal ja ootame kõiki metsa jõulupuud otsima. Koos kuusega saate koju tuua ka rõõmsa jõuluootuse," lausus RMK peametsaülem Andres Sepp.

Jõulud on koosolemise aeg ning pere või sõpradega ühiselt ette võetud retk metsa jõulukuuse järele loob kõigile rahuliku ja hea jõulumeeleolu. RMK pakub riigimetsast jõulukuuse toomise võimalust juba alates 2008. aastast, et aidata elus hoida meie kaunist pühadetraditsiooni.

Kuuske tohib riigimetsast võtta vaid neist kohtadest, kus tal pole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, elektriliinide ja vana metsa alt. RMK mobiilirakendusest ja kodulehelt www.rmk.ee/kuuseke leiab abistava veebikaardi, mis positsioneerib kuuseotsija asukoha ning näitab lähimaid paiku, kust jõulupuud võib langetada.

Kuuske ei tohi võtta metsanoorendikust ega kaitsealalt. Metsanoorendiku tunneb ära selle järgi, et puud on korrapäraselt hooldatud ning enamasti ühekõrgused. Kaitsealad on riigimetsa kaardil pruuni tooniga välja toodud ja piiritletud ning looduses ka valdavalt siltidega tähistatud. RMK hea koostööpartner Elektrilevi paneb omalt poolt südamele, et elektriliinide alt kuuske valides tuleb eelkõige veenduda ohutuses.

Kuuse eest tuleb maksta enne selle maha võtmist, tasudes mobiili-või pangamaksega. Kuni meetrine jõulupuu maksab 3 eurot, 1-2meetrine 8 eurot ning 2-3meetrine 13 eurot. Osta saab ka kõrgemaid kuuski, mille hinnad on välja toodud RMK kodulehel. Makse tegemist tõendav kinnitus peab metsas kaasas olema - seda võivad kontrollida metsas kohatud RMK ja Keskkonnaameti töötajad.

"Tänavust jõulukuuse toomise võimalust tutvustavad kolm väga erinäolist perekonda, kelle kodu ehib just nende stiilile vastavalt valitud ja ehitud jõulupuu. Nii nagu iga pere on oma olemuselt erinev, on ka iga kuusk oma kõrguse, tiheduse ja oksadega ise nägu. Riigimetsast saab igaüks leida just enda maitsele meelepärase jõulupuu. Lõpliku näo aga annavad kuusele ehted, mis pere puule riputab," selgitas RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Sille Ader.

RMK soov on pakkuda kuusetoomise võimalust ja ilusa traditsiooni jätkamist ka neile inimestele, kel endal ei ole metsa ning anda põhjus ka talvel võtta ette mõnus metsaretk.

Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.