Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Stroomi ranna haljasala reostuse põhjustas asfaltbituumen (2022-08-04 08:12:29)

Stroomi ranna haljasalal toimunud kaevetööd tõid maapinnale asfaltbituumeni jääke, mis olidki haljasalal avastatud reostuse põhjustajaks. Stroomi ranna veest leitud reostuse päritolu ei ole veel kindel, kuid laborianalüüs näitas, et vees ja haljasalal olevad naftaproduktid on sarnased.

Eelmisel nädalal leiti maapinnale immitsevat reostust Stroomi ranna haljasalal. Keskkonnaamet andis loa pinnase kaevamiseks, et kindlaks teha reostuse allikas ja vajadusel see elimineerida. Kaevetööd korraldas Põhja-Tallinna Valitsus. Kaevates leiti pinnasest suuri asfaltbituumeni kamakaid, mis ilmastikutingimuste mõjul kiirelt sulama hakkasid.

Veel ei ole teada, kas haljasala ja vee reostus Stroomi rannas oli põhjustatud samast allikast. Laborianalüüs kinnitas, et Stroomi rannas vees ja haljasalal olev naftaprodukt on koostiselt sarnased, kuid pole päris identsed. Keskkonnaameti peadirektori Rainer Vakra sõnul ei saa selle analüüsi tulemusena kindlalt väita, et allikas on sama. "Samas labor ka ei välista, et naftaprodukt on sama, kuid keskkonnatingimused on seda mõjutanud erinevalt," ütles Vakra.

Rainer Vakra sõnul on kahjuks varasematel aegadel suhtutud jäätmete utiliseerimisse lohakalt. "Pole ju mõeldav, et üle jäänud asfaltbituumeni jäägid tänapäeval lihtsalt maha maetaks, need tagajärjed hakkavad endast varem või hiljem märku andma. Koostöö Põhja-Tallinna Valitsusega on olnud hea, nad korraldasid kiiresti Stroomi ranna haljasalalt leitud jääkide nõuetekohase utiliseerimise. Keskkonnakahju ei tekkinud ja haljasalal viibimine on ohutu. Oleme tänulikud tähelepanelikule kodanikule, kes meile reostusest märku andis," lisas Vakra.

Suurem eesseisev proovikivi Stroomi rannas on vee piiril juunis avastatud naftajääkide lekke likvideerimine. "Naftajäägid on Stroomi piirkonnas olnud ilmselt liiva alla mattunult pikemat aega," sõnas Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap. "Reostuse täpsema ulatuse ja iseloomu väljaselgitamiseks tuleb teha erioskusi nõudev uuring, mille pakkumised loodame saada hiljemalt augusti keskpaigaks."

Keskkonnaamet palub anda keskkonnarikkumistest ja -reostusest teada riigiinfo telefonil 1247 või aadressil 1247@1247.ee.



Allikas: Keskkonnaameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.