Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-05-17 08:09:11)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 136 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, sh 28 vargust (kaks eluruumidest ja üks sõidukist) ja kolm sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Lähisuhtevägivallast teatati politseid 121 korral.

Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 15 inimest. Tabati 61 alkoholi- ja kolm narkojoobes sõidukijuhti. Alkoholijoobes juhtide süül toimus kaks liiklusõnnetust.

Piiril väljastati nädalavahetuse jooksul kolm sisenemiskeeldu, registreeriti üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.


PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn


Vägivald võimuesindaja vastu
14. mail märkas poevarguse sündmusele sõitnud politseipatrull Kesklinnas Aia tänaval kaklust ning otsustas korrarikkumisse sekkuda. 26-aastane, 28-aastane ja 31-aastane mees ründasid politseinikke ning vigastasid kergelt kaht politseiametnikku, 31-aastast naist ja 22-aastast meest. Ründajad peeti kinni ja nende käitumise põhjuseid selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised

13. mail teatati, et Haabrestis Järvevana teel lõi 33-aastane mees lõi 30-aastast naist.

13. mail teatati, et Lasnamäe Majaka tänaval lõid seni tuvastamata inimesed 65-aastast naist.

14. mail teatati, et 30-aastane mees ründas Lasnamäel Pae tänaval endale tuttavaid 31-aastast ja 33-aastast naist, tekitades neile kehavigastusi. Politseinike saabudes oli mees sündmuskohalt lahkunud.

14. mail teatati, et 18-aastane mees lõi Kristiines Välja tänaval 34-aastast naist ja 56-aastast naist, tekitades neile kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


14. mail teatati, et joobes 29-aastane mees lõi Kristiines Kotka tänaval endale tuttavat joobes 44-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 29-aastase mehe kinni.

14. mail teatati, et Lasnamäel Peterburi teel löödi 44-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. mail teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul löödi 19-aastast ja 44-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. mail teatati, et 47-aastane mees ründas Kesklinnas Laial tänaval 32-aastast meest.

14. mail teatati, et Kesklinnas Viru väljakul löödi 65-aastast meest.

15. mail teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimus kaklus, kus osales viis inimest. Politseinikud pidasid sündmuskohal kinni kaks meest.

15. mail teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval toimus kaklus, milles osales kolm meest. Kiirabi toimetas ühe neist, 35-aastase mehe haiglasse. Teine mees lahkus enne politsei saabumist.

15. mail teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris ründas 38-aastane alkoholijoobes mees oma elukaaslast, 37-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Kelmused

13. mail alustati menetlust sellest, et 56-aastasele naisele helistas väidetav politseinik, kes teavitas, et keegi soovib kannatanu nimele võtta laenu. Tehingu katkestamiseks pidi ta edastama oma isikukoodi, sisenema internetipanka ja kinnitama tehinguid PIN-koodide abil. Kelmusega tekitatud kahju on 1080 eurot.

13. alustati menetlust selles, et eelmise aasta oktoobris märkas 40-aastane mees Facebookis reklaamis, mis pakkus investeerimise võimalust. Ta jättis oma andmed ja peatselt võttis temaga ühendust väidetav kauplemisplatvormi maakler. Meest juhendati registreerimisel ja samuti paluti tal alla laadida AnyDesk programm. Kannatanu tegi mitmeid ülekandeid kauplemisplatvormile, kuid senini ei saa ta raha välja võtta. Kelmusega tekitatud kahju on 11 850 eurot.

13. mail alustati menetlust selles, et 29-aastasele mehele helistas väidetavalt Google'i töötaja ning teavitas häkkerite rünnakust. Seejärel paluti avaldajal erinevatel ettekäänetel ja erinevate isikute poolt edastada internetipanga kasutajatunnus ning kinnitada tehinguid Smart-ID abil. Kelmusega tekitatud kahju on 3580 eurot.

13. mail alustati menetlust selles, et 61-aastasele naisele helistas väidetavalt Google'i töötaja, kes teavitas häkkerite rünnakust. Naisele öeldi, et tema interneti kontot tuleb kontrollida ja seda puhastada. Kannatanu pidi käima erinevatel interneti lehekülgedel ja helistajad lubasid vaadata, mis värvi ohusignaal selle kohta antakse. Lõpuks pidi ta minema ka oma kodupanaga lehele ja talle öeldi, et see näitab punast värvi ning see tuleb korda teha. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt oli tehtud üle 700 euro suurune ülekanne võõrale kontole.

Vargus

14. mail teatati, et Kesklinnas Väike-Karja tänaval varastati kauplusest kaks käekotti koguväärtusega 3800 eurot.


Harjumaa

Ähvardamine
14. mail teatati, et joobes 35-aastane mees ähvardas Rae vallas Peetri alevikus relvataolise esemega endale tuttavat 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni ja tema autost leiti gaasirelv.

LÕUNA PREFEKTUUR


Tartumaa

Vargus

9. mail avastati, et Tartus Anne tänava kortermaja keldrist varastati elektriline tõukeratas ja Makita tööriistad. Kahju on 563 eurot.

Viljandimaa

Vargused

Politseile laekus teade, et Viljandi vallas Pinska külas varastati loomade koplist umbes 60 aiaposti ja 600 meetri ulatuses traataeda. Kahju on 260 eurot.

9. mail avastati, et Viljandi vallas Järtsaare küla metsalangil olevast kütusemahutist on varastatud 600 liitrit diislikütust. Kahju on 990 eurot.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. mail sai politsei väljakutse Võru valda Otsa külla, kus joobes 30-aastane mees oli löönud sama vana naist. Meedikud viisid naise tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus

13. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Iisraeli kodanikul, kel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. mail teatati politseile, et Toila vallas lõi 58-aastane mees omavahelise konflikti käigus oma 40-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

14. mail teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänaval löödi 62-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. mail teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris lõi 38-aastane mees omavahelise konflikti käigus 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Asja omavoliline kasutamine
13. mail teatas politseile 60-aastane Sillamäel elav mees, et tema VW Passatisse murti ukse lõhkumise teel sisse ja püüti sõidukit ärandada.

Avaliku korra rasked rikkumised
13. mail sai politsei teate, et Jõhvis Pargi tänaval on kolm meest relvataoline esemega, millest lasti koera suunas ja õhku. Politseinikud pidasid mehed kinni, võtsid 33-aastase mehe valduses olnud stardipüstoli hoiule ja pidasid ta kahtlustatavana kinni.

15. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel tekkinud konflikti käigus vehkis 34-aastane mees noataolise esemega. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
14. mail teatati, et Saka külas on täpselt tuvastamata ajal sisenetud aknaklaasi lõhkumise teel majja ja varastatud muruniiduk. Esialgsetel andmetel on vargusega tekitatud kahju ligi 400 eurot.

Ähvardamine
13. mail sai politsei teate, et Toila alevikus ähvardas 42-aastane mees 69-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmused
Politseile teatati, et 10. mail helistasid Narvas elavale naisele tundmatud isikud, kes tutvustasid ennast panga esindajatena ning palusid avaldajal pettuse teel sisestada enda PIN-koodid. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on kadunud 3163 eurot.

Politseile teatati, et 10. mail helistasid Narvas elavale 66-aastasele naisele tundmatud isikud, kes tutvustasid ennast politseinike ja hiljem panga esindajatena ning palusid avaldajal Smart-ID kaudu sisestada enda PIN-koodid. Hiljem selgus, et naise nimel oli võetud kahest pangast laenu. Kelmusega tekitatud kahju on kokku 9872,06 eurot.

Politseile teatati, et 3. mail helistasid Sillamäel elavale 64-aastasele naisele tundmatud isikud, kes tutvustasid ennast Google ja Swedbanki esindajatena ning palusid avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel paigaldada tarkvara, mida avaldaja ka tegi. Hiljem selgus, et naise nimel oli võetud laenu, mis kanti edasi võõrale pangakontole. Kelmusega tekitatud kahju on kokku 4500 eurot.

Piiriturvalisus
13. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel Venemaa Föderatsiooni ja Kirgiisi Vabariigi kodanikke, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

13. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel ühte Venemaa Föderatsiooni ja seitset Mongoolia kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

13. mail tõkestati Narva-1 piiripunktis riiki sisenemine viiel Venemaa Föderatsiooni ja ühel Israeli kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

14. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1946. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta 56 päeva, neist 1 päeva Eestis. Isikutele koostati Eestis seadusliku viibinud välismaalase arvestuskaart ja ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul. Isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

14. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1961. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta 9 päeva, neist 1 päeva Eestis. Isikutele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld 12 kuuks ja määrati rahatrahv 80 eurot. Isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

14. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel kahe Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

14. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel seitset Venemaa Föderatsiooni ja ühte Moldova Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

14.-15. mail tõkestati Narva-1 piiripunktis riiki sisenemine kuuel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
14. mail teatati, et Pärnus lõi 54-aastane mees enda elukaaslast, 46-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. mail teatati, et Põhja-Pärnumaa vallas tegi 42-aastane mees enda elukaaslasele, 47-aastasele naisele füüsiliselt haiget.

Ähvardamine
14. mail sai politsei teate, et Pärnus ähvardas 48-aastane mees enda naabreid. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused
14. mail teatati, et Pärnus Savi tänaval on osaühingu kinnistult varastatud metallist aiapostid. Esialgsetel andmetel on kahju 510 eurot.

14. mail sai politsei teate, et Pärnus Rähni tänaval varastati trepikojast halli värvi jalgratas SCOTT ASPECT 950, raaminumbriga AS60113366. Kahju on esialgsetel andmetel 625 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.