Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ligi 130 Tapa valla koera ja kassi said kaitsva marutaudivastase vaktsiini (2022-05-12 09:21:06)


06.05-07.05 vaktsineeriti Lääne-Virumaal Tapa vallas kokku 126 koera ja kassi marutaudi vastu.

Põllumajandus- ja Toiduameti ida regiooni juhtivspetsialist Kaja Vainula tõdes, et Tapa valla elanike huvi vaktsineerimise vastu oli üllatavalt suur. "Vaktsineerima tuli palju loomaomanikke ning seeläbi sai kaitsva vaktsiinisüsti 68 koera ja 58 kassi," lisas Vainula.

Lemmikloomade vaktsineerimist teostasid kutsetegevusloaga veterinaararstid ning kasutatud vaktsiini ja selle süstimise kulud kandis Põllumajandus- ja Toiduamet. "Tapa vallavalisus oli ametile oluliseks partneriks inimeste teavitamisel, see oli kindlasti üheks eelduseks, miks nii palju lemmikuid said vaktsineeritud," jagas Vainula kiidusõnu.

15.05.2022 toimub koerte ja kasside tasuta marutaudi vastu vaktsineerimine Pärnumaal, Saarde vallas. Infot vakstineerimis punktide kohta leiab Põllumajandus- ja Toiduameti kodulehel.

Kuigi oleme marutaudivaba riik, piirneb Eesti idast riigiga, kus marutaudi oht meid vahetult varitseb. Seega on oluline, et koerad ja kassid nii mujal Eestis kui antud piirkonnas oleksid selle haiguse vastu vaktsineeritud.

Marutaud ohustab nii lemmikloomi kui ka inimest, ning haigustunnuste ilmnemisel lõppeb looma või inimese surmaga. Lemmikloomade vaktsineerimine on kohustuslik ja vajalik, selleks, et kaitsta lemmikloomi ja selle läbi ka inimest marutaudi nakatumise eest. Inimesed nakatuvad valdavalt läbi vahetu kokkupuute lemmikloomadega, eelkõige koerahammustuse tulemusel.

Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.