Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealadel üle Eesti algasid metsaelupaikade inventuurid (2022-04-20 08:34:29)

Keskkonnaamet tellis üleeuroopalise kaitsealade võrgustiku metsamaadele Eestis loodusdirektiivi elupaikade inventuurid. Selle käigus kontrollivad eksperdid metsaelupaikade ja loodusväärtuste esinemist ligi 27 000 hektaril.

"Inventuuride käigus kontrollivad eksperdid elupaikasid metsade piiranguvööndites Natura 2000 võrgustiku metsamaadel. Eesmärk on saada teada elupaikade tegelikud pindalad ja ülevaade väärtustest, et neid senisest paremini kaitsta. Paikades, kus metsaelupaigad on muutunud, saab neid edaspidi värskete andmete põhjal paremini hoida. Seal, kus elupaika ei ole, saab lubada piiranguvööndites lubatud tegevusi," sõnas Keskkonnaameti looduskaitse planeerimise osakonna juhtivspetsialist Riina Kotter.

Eksperdid teevad inventuure Lahemaa, Vilsandi ja Matsalu rahvusparkides, Haanja ja Otepää looduspargis, Kõnnumaa, Rabivere ja Kõrvemaa maastikukaitsealal, Nehatu, Puhtu-Laelatu, Nigula, Sookuninga ja Luitemaa looduskaitsealal, Luitemaa hoiualal ning Marimetsa-Õmma loodusalal. Need on alad, mis on seni osaliselt inventeerimata või mille inventuuri andmed on aegunud.

Inventuuri käigus teevad eksperdid riigi- ja eramaadel välitöid alates aprilli keskpaigast. Kui metsaomanik kohtab oma alal võõraid inimesi, võivad need olla eksperdid, kes teevad oma tööd. Maaomanikel, kes soovivad inventuuride kohta rohkem teavet, palume kirjutada e-aadressile info@keskkonnaamet.ee. Keskkonnaamet tänab maaomanikke mõistva suhtumise eest.





Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.