Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-04-05 08:38:29)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 144 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 62 varavastast kuritegu, sealhulgas 47 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 128. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga viis inimest. Tabati 25 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

1. aprillil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel ründas seni tuvastamata naine 41-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. aprillil teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris ründas 33-aastane mees talle tuttavat 25-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. aprillil teatati, et Lasnameäl Kärberi tänaval tõukas 28-aastane mees 58-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

2. aprillil teatati, et Kesklinnas Asula tänaval korteris toimus ühise alkoholitarvitamise käigus tüli elukaaslaste vahel, mille käigus 22-aastane naine lõi kahvliga 22-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni, kiirabi andis mehele esmaabi.

3. aprillil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval löödi 35-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. aprillil sai politsei väljakutse Kesklinna Vana-Viru tänavale, kus kaks seni tuvastamata mees olid löönud 33-aastast meest.

3. aprill teatati, et Kesklinnas Pronksi tänava koretermaja koridoris lõi seni tuvastamata mees 51-aastast meest.

3. aprill teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel lõi 46-aastane mees 44-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

3. aprill teatati, et Kesklinnas Uus tänava kortermaja korteris lõi 27-aastane mees oma endist elukaaslast, 34-aastast naist.

3. aprill sai politsei teate Haabersti Õismäe tee kortermajja, kus 31-aastane mees oli löönud 27-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

3. aprill teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuvast spordikeskuse riietusruumist varastati kuldsõrmus. Kahju on 1000 eurot.

Kelmus

1. aprillil alustati menetlust juhtumis, kus Pirital elava 60-aastase mehega võeti märtsi keskel ühendust suhtlusrakenduse Viber kaudu, esitleti end Google'i assistendina ja teavitati, et mehe kontosse on sisse häkitud. Turvariski tuvastamiseks paluti mehel alla laadida rakendus AnyDesk. Seejärel helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja politseist ettekäändel, et mehe pangakontol on märgatud kahtlaseid tehinguid, mille peatamiseks mees pidi sisestama mobiil-ID PIN-koodid. Hiljem selgus, et mehe nimel on võetud laene kahest laenufirmast ning tema pangakontolt on tehtud makseid tundmatutele kontodele. Kelmusega tekitatud varaline kahju on vähemalt 19 807 eurot.

Harjumaa

Ähvardamine

2. aprillil teatati, et Rae vallas ähvardas 73-aastane naine oma abikaasat 80-aastast meest kirvega. Keegi viga ei saanud. Politseinikud võtsid kirve asitõendina kaasa.

Kehaline väärkohtlemine

1. aprillil teatati, et Rae vallas majas lõi pärast ühist alkoholitarvitamist 56-aastane mees teist 56-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Piiriturvalisus

1. aprillil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1969. aastal sündinud Gruusia kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni liikmesriikides seadusliku aluseta alates 09.07.2019. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld 2 aastat ja 6 kuud ning määrati rahatrahv 100 trahviühikut, summas 400 eurot.

1. aprillil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1979. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis 35 päeva seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld Schengeni alale kolm kuud ning määrati rahatrahv 20 trahviühikut, summas 80 eurot.

1. aprillil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 2001. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis 16 päeva seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld Schengeni alale üheks kuuks.

2. aprillil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1982. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Eestis 36 kalendripäeva seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul, kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ning määrati rahatrahv 20 trahviühikut, summas 80 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

3. aprillil teatati, et Elva vallas on sisse murtud maamajja, kust varastati erinevaid metallist esemeid. Esialgne kahju on umbes 1200 eurot.

Valeraha teade

3. aprillil teatati politseile, et Tartus Turu tänaval püüdis 52-aastane mees kaupluses auto klaasipesuvedeliku eest tasuda 50-eurose võltsimistunnustega rahatähega. Teatele reageerinud patrullile selgitas taksojuht, et ta olevat selle rahatähe omakorda saanud kliendilt. Rahatäht võeti hoiule ning täpsemaid üksikasju ja rahatähe päritolu selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Ähvardamine

2. aprillil sai politsei väljakutse Valga valda Vilaski külla, kus joobes mees oli vehkinud relvataolise esemega ning ähvardas sellega õuel viibinud inimesi. Politsei pidas relvaga vehkinud joobes 49-aastase mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema. Tema valdusest leitud õhkrelv võeti hoiule. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud. Täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

1. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis kahel isikul Eestisse sisenemine, kuna neil puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

2. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga sõiduauto Audi, millest piirivalvurid leidsid kontrolli käigus gaasirelva koos padrunitega. Tsiviilkäibes keelatud relv võeti hoiule ning juhi suhtes alustati menetlust.

2. aprillil leidsid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Eesti numbrimärgiga BMW maasturist külmrelva, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Menetlustoiminguteks anti isik ühes keelatud esemega üle tolliametnikele.

3. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Serbia kodanikul, kuna neil puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

3. aprillil pealelõunal kontrollisid piirivalvurid Kagu piiripunktis Eestisse sisenemisel kaht Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isikud saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 1. aprillil tekitas mees Rakvere vallas Roodevälja külas oma 21-aastasele elukaaslasele füüsilist valu ja kehavigastusi.Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Politsei sai teate, et 1. aprillil lõi 57-aastane mees Rakveres Rohuaia tänava korteris oma elukaaslast.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 1. aprillil lõi 30-aastane mees Narvas Rohelise tänaval oma endist elukaaslast.

Politsei sai teate, et 3. aprillil lõi 36-aastane mees Narvas Kreenholmi tänaval oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 3. aprillil tekitas 56-aastane mees Narvas Kangelaste prospekti korteris oma endisele elukaaslasele füüsilist valu.

Politsei sai teate, et 3. aprillil tekitas 61-aastane mees Kohtla-Järvel Estonia puiestee korteris oma eakatele vanematele füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 3. aprillil lõi 28-aastane mees Kohtla-Järvel Tõrujõe tänava kortermaja trepikojas 56-aastast meest.

Politsei sai teate, et 2. aprillil lõi 43-aastane mees Narvas Sepa tänava korteris oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 2. aprillil lõi seni tuvastamata mees Kohtla-Järvel Pärna tänava baaris 35-aastast meest.

Politsei sai teate, et 1. aprillil tekitas 26-aastane mees Narvas Rahu tänava korteris 24-aastasele mehele füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 1. aprillil tekitas 39-aastane mees Kohtla-Järvel Sinivoore tänava korteris oma abikaasale füüsilist valu ja kehavigastusi.

Politsei sai teate, et 1. aprillil lõi 75-aastane mees Jõhvis Vilja tänava korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 1. aprillil lõi 54-aastane mees Jõhvis Malmi tänaval talle tuttavat 20-aastast meest.

Ähvardamine

Politsei sai teate, et 2. aprillil ähvardas 44-aastane mees Jõhvis Narva maanteel 53-aastast meest tapmisega.

Piiriturvalisus

2. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

3. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni alal 32 kalendripäeva, neist 2 päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld kaheks aastaks ja määrati rahatrahv 200 eurot.

3. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1953. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

3. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
1. aprillil teatati, et Paides on renoveerimisjärgus majast varastatud täpselt tuvastamata ajal kaks plastakent. Kahju on esialgsetel andmetel 530 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
3. aprillil teatati, et Lihulas lõi keskealine mees korteris tuttavat keskealist naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

3. aprillil teatati, et Pärnus lõi 42-aastane mees tänaval enda elukaaslast, 34-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. aprillil sai politsei teate, et Pärnus oli tänaval tüli, mille käigus lõi tundmatu mees 42-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
1. aprillil sai politsei teate, et Tori vallas on täpselt tuvastamata ajal varastatud kasvuhoonest lilleampleid. Kahju on esialgsetel andmetel 3500 eurot.

Arvutikelmus

1. aprillil alustati menetlust selles, et 21. märtsil helistati tundmatute inimeste poolt 52-aastase naise mobiilile ning tutvustati ennast kõigepealt Google esindajana ning öeldi, et kuna naise pangakontole on sisse tungitud, tuleb kohe kõne pangast. Petturid võtsidki naisega taas ühendust, tutvustasid ennast pangatöötajana ning saatsid naise telefonile Mobiil-ID kontrollkoodi ning palusid naisel sisestada enda PIN-koodid, mida naine ka tegi. Esialgsetel andmetel kanti naise pangakontodelt üle 7000 eurot, mida ei ole enam võimalik tagasi saada.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised
3. aprillil teatati, et Kohila vallas lõi 71-aastane mees elumajas enda pereliiget, 44-aastast naist, kes sai viga.

2. aprillil teatati, et Rapla vallas tõukas 19-aastane mees avalikus kohas pikali enda 18-aastase elukaaslase, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.