Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA: Lemmikloomad varustatakse edaspidi pailugeriga (2022-04-01 12:06:36)


1. aprillil alustab Põllumajandus- ja Toiduamet lemmikloomadele pailugeri paigaldamisega. Tegemist on automaatse lugeriga, kust andmed jõuavad Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) poolt rajatud uude riiklikkuse PAI registrisse. Lugeri soetamiseks on võimalik saada toetust Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist.

Põllumajandus- ja Toiduameti pailugeri projektijuhi Mati Linnakassi sõnul alustati prototüübi väljatöötamist juba eelmise aasta aprillis. "Eesmärgiks oli leida vahend, mis mõõdab lemmiklooma ja tema omaniku ühtset heaolu ja õnne taset. Oluline oli leida lahendus, et pailuger salvestaks kõik lemmikule tehtud paid. Lemmikloomale tehtav pai vähendab inimese ja looma stressi, suurendab mõlema tervelt elatud aastate arvu ja tõstab looma heaolu. Seda kinnitab ka Šveitsi sõltumatu õnnelabori poolt läbi viidud teadusuuring," kirjeldas Linnakass lugerist saadavat kasu.

PRIA rahakoti projektijuht Kaupo Kutsikas kinnitab, et lemmikloomade omanikele on välja töötatud pailugerite soetamise toetusmeede. Toetuse nõudeks on vähemalt 100 paid päevas ja toetuse saajale kehtib viieaastane kohustuste periood. Toetusraha sihipärast kasutamist kontrollitakse läbi PAI äppi, mille abil jõuavad inimese poolt tehtavad paid PAI registrisse ja ka taotleja nutiseadmetesse. Samuti annab nutiseade taotlejale märku, kui päevane paide norm pole täidetud.

Registriandmeid jagatakse regulaarselt Tervisekassa, Sotsiaalministeeriumi ja erinevate tervishoiuasutustega, et vajadusel anda vähese õnnetundega inimestele soovitus paigaldada oma lemmikutele pailuger või muretseda lemmikloom.

 

Allikas: PRIA PRESSITEADE 01.04.2022


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.