Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus- ja Toiduametit on teavitatud ca 330 sõjapõgenikega kaasas olnud lemmikloomast (2022-03-28 09:08:03)

Põllumajandus- ja Toiduametit on teavitatud nii koertest kui ka kassidest, kes on saabunud sõjapõgenikega Eestisse. Enim loomadest on tulnud Tallinna.

Sõjapõgenikega kaasas olevad lemmikloomad võivad Euroopa Liitu tulla ka siis, kui mõni tavaolukorras kehtiv veterinaarnõue on täitmata. Seetõttu tuleb Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaoluosakonna juhataja Olev Kalda sõnul kõikidest Ukraina sõjapõgenikega kaasas olevatest koertest ja kassidest teavitada. "Oluline on, et kõikidest sõjapõgenikega kaasas olevatest koertest ja kassidest teavitatakse PTAd. Pärast teavitust võtab amet sõjapõgenikuga ühendust ja esimesel võimalusel tehakse kõik vajalik, mis võimaldab looma vaba liikumist nii Eestis kui Euroopa Liidus tervikuna," selgitas Kalda.

Vajadusel loom kiibitakse, vaktsineeritakse marutaudi vastu ja lemmikule antakse pass. Kuna loomade hulk on suur, siis palume varuda kannatust. Kõigi loomade omanikega võetakse ühendust ja teostatakse kõik toimingud. Väga suur roll õigeaegsel teavitusel on koostöö erinevate organisatsioonidega ja veterinaararstidega, kes on andnud olulise panuse teavituste jõudmisel PTAsse.

Kõige rohkem lemmikloomi on jõudnud Tallinnasse. "Ametit on teavitatud 234 lemmikust, kes asuvad Tallinnas. Loomad asuvad üle Eesti, kuid ametile teadaolevalt on Tartusse on jõudnud 21, Pärnusse 19, Saaremaale 13 lemmiklooma. Kõikide nende loomade ülevaatusega amet jõudumööda tegeleb," kinnitas Kalda.

Kõik sõjapõgenikega kaasas olevad loomad Eestisse ei jää. "Eestit kasutakse transiitriigina, mis tähendab seda, et siit reisitakse edasi, nt Soome. Sellisel juhul tuleb samuti lemmikust teada anda ning PTA teavitab looma saabumisest sihtriigi pädevat asutust," kirjeldas Kalda.

Rohkem infot lemmikloomade teavitamise ja isolatsiooninõuete kohta leiab ameti kodulehelt.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.