Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala eelinfo (2022-03-28 08:42:05)

Esmaspäev, 28. märts

· Keskkonnaminister Erki Savisaar ja kultuuriminister Tiit Terik allkirjastavad looduslike pühapaikade säilitamise ühiste kavatsuste kokkuleppe. Leppe eesmärk on säilitada Eesti ajaloolised looduslikud pühapaigad kaardistamise, andmete kättesaadavaks tegemise ja väärtustamise teel praegustele ja järeltulevatele põlvedele. Ootame teema kajastamisest huvitatud ajakirjanikke esmaspäeval kell 11.30 Keskkonnaministeeriumisse (Paldiski mnt 96). Kokkuleppe sõlmimise juures saab sõna ka rahvaluuleteadlane ja Muinsuskaitseameti juurde moodustatud ajalooliste looduslike pühapaikade eksperdinõukogu liige Marju Kõivupuu.

Teisipäev, 29. märts

· AS HKScan Estonia Kiltsi broilerifarmi keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu toimub Kiltsi rahvamajas (Turu 13, Kiltsi, Väike-Maarja vald) ja veebikeskkonnas Microsoft Teams Lisainfot saab Keskkonnaameti kodulehelt

· Haiba halduskeskuses (Riisipere tee 6, Haiba küla, Saue vald) ja veebikeskkonnas Microsoft Teams toimub algusega kell 17 Kernu järve korrastamise projekti keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu. Lisainfot saab Keskkonnaameti kodulehelt.

· Kella 11.30-13.00 korraldavad Transpordiamet (Marje-Ly Rebas) ja Maa-amet (Mall Leht) KOVidele Teamsis infoseminari "Ühissõidukipeatuste nimede määramine ja muutmine".Infoseminaril tutvustatakse tööprotsessi kirjeldust, mis on mõeldud juhendmaterjalina kõigile ühissõidukipeatuste kohanimede ja asukohaandmete haldamisega tegelevatele inimestele.

· Kell 11.30 toimub RMK Matsalu rahvuspargi külastuskeskuses tänavusele aasta linnule - metskurvitsale - pühendatud loodusõhtu. Põnevast ja üsnagi varjatud eluviisiga kahlajast tuleb rääkima Jaanus Elts Eesti Ornitoloogiaühingust. Lihula bussijaamast väljub kell 11.20 buss Penijõele. Sündmus on tasuta. Lisainfo telefonil 513 8783, e-posti aadressil info.matsalu@rmk.ee või RMK kodulehelt https://www.loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#1958

Kolmapäev, 30. märts

· Kolmapäeval ja neljapäeval osaleb keskkonnaminister Erki Savisaar OECD keskkonnaministrite kohtumisel Pariisis. Kohtumise peateema on "Vastupidava ja tervisliku keskkonna tagamine kõigile". Kõne all on kliimamuutuste leevendamine ja nendega kohanemine, üleilmne plastiprobleem. Töörühmades arutatakse järgmisi teemasid: kaubandus- ja keskkonnapoliitika koostoime, roheline digiüleminek jne. Rohkem infot saab siit https://www.oecd.org/environment/ministerial/Eesti delegatsioonis on lisaks ministrile asekantsler Kaupo Heinma ja kliimaosakonna juhataja Kädi Ristkok

· Keskkonnaameti ringmajanduse osakond koos Eesti Vee-ettevõtete Liidu ja Keskkonnaministeeriumiga korraldab reoveesette ümarlaua. Huvi reoveesette vastu on kasvanud seoses energia ja väetise järsu kallinemisega. Reoveesette ringlussevõttu takistab jäätmestaatus, aga samas pole täna ühtegi sertifitseeritud reoveesettekomposti tootjat, miks see nii on? Nendest ja muudest reoveesettega seotud teemadest ümarlaual räägitaksegi.

Neljapäev, 31. märts

· Neljapäeval on KIKis siseriikliku keskkonnaprogrammi tähtaeg. Taotlusi saab esitada kuni kella 17-ni E-toetuse keskkonnas. Toetame üheksas valdkonnas (atmosfääriõhu kaitse, merekeskkond, veemajandus, kalandus, keskkonnateadlikkus, ringmajandus, metsandus, looduskaitse, kaasrahastamine) kindlaid tegevusi. Taotlusvooru kogueelarve on 10,5 miljonit eurot. Rohkem infot KIKi kodulehelt.

Reede, 1. aprill

· Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra kohtub Eesti Kalastajate Seltsiga.

Laupäev, 2. aprill

· Kell 11.00 toimub RMK Kabli külastuskeskuses putukahommik bioloog-zooloog Urmas Tartese seltsis, kes avab meile ukse ja teadmised putukariiki ning jagab oma toredaid kogemusi, kuidas tabada üht või teist putukat läbi fotosilma. Sissejuhatus päeva teemasse toimub külastuskeskuse saalis, seejärel suundutakse loodusesse. Sündmus on tasuta, vajalik eelnev registreerumine.

Pühapäev, 3. aprill

· Kell 13.00 toimub Antsla kultuurikeskuses loodusõhtu hinnatud bioloogi ja armastatud loodusetundja ning jutuvestja Aleksei Turovskiga. Loodusõhtul "Havist hundini" kuuleme lugusid meie kodumaa kiskjatest alates ämblikest kuni suurkiskjate karu, ilvese ja Eesti rahvuslooma hundini, kuid juttu tuleb ka nende kaugematest sugulastest. Loodusõhtul osalemine on tasuta, vajalik eelregistreerumine.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.