Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse taotlemine tehakse lihtsamaks (2022-03-17 08:41:55)

Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse määruse muudatuse, mille tulemusel muutub toetuse taotlemine lihtsamaks ja kiiremaks.

Alates 2022. aastast võetakse pindalatoetuste taotlusi vastu uues e-PRIAs ja loobutakse poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse taotluse kooskõlastamisest Keskkonnaametiga. Kogu kooskõlastamisega seotud teabe ning info kooslustest, millele on võimalik poolloodusliku koosluse hooldamise toetust taotleda, edastab Keskkonnaamet juba enne taotluste vastuvõtmise algust PRIAle.

Taotlusperioodi alguseks on taotlejal e-PRIAs olemas Keskkonnaameti antud teave poolloodusliku koosluse tüübi, numbri, pindala, piiri, hooldamise kuupäeva ja hooldamise viisi kohta, samuti info igale konkreetsele alale kehtivatest lisa- ja eritingimustest. Kui poolloodusliku koosluse hooldamise viisina on lubatud nii karjatamine kui ka niitmine, siis otsustab taotleja ise, kumma viisi ta valib.

Taotleja jaoks muutub taotluse esitamine lihtsamaks ja kiiremaks, kuna ta ei pea enam ootama taotluse Keskkonnaameti kooskõlastust ega taotluse esitamiseks ameti nõusolekut. Muudatus puudutab ligi 850 poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse taotlejat.

PRIA ja Keskkonnaameti jaoks on tegu töökorraldusliku muudatusega. Keskkonnaamet saab oma tööd paremini planeerida, kuna töökoormus ei koondu enam lühikesele perioodile, vaid jaotub ühtlasemalt pikema aja peale.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.