Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium kontrollib RMK kestvuslepinguid (2022-02-17 08:29:03)

Keskkonnaminister Erki Savisaare hinnangul vajavad RMK kestvuslepingud järelevalvet, et selgitada välja, kas Eesti riik ja rahvas on kandnud kahju nende lepingute tõttu ning kas ja milliseid parandusi süsteem vajab. Auditiga alustatakse kohe, kui on leitud sobivad välised spetsialistid.

"RMK on täitnud Eesti metsapoliitikast tulenevat ülesannet tagada siinsetele puidutööstuse ettevõtetele pikaajaline areng, varustades neid vajaliku toorainega riigimetsast. Kestvuslepingud on igati seaduslik viis puidu müümiseks ja sektori areng on näidanud, et need lepingud on ennast õigustanud. Need lepingud on võimaldanud siinsetes metsades kasvanud puidule anda väärtust kohapeal ja luua arvukalt töökohti maapiirkondades. Kõik see ei välista, et saaks veel paremini. Näiteks võiks lepingutes olevat infot senisest rohkem avalikustada ja analüüsida, kuidas veelgi paremini meie metsi väärindada," selgitas keskkonnaminister Erki Savisaar täiendava järelevalve vajalikkust.

Ministeerium teeb RMK töö üle järelevalvet läbi RMK nõukogu. 2019. aastal valmis puidumüügi audit, kus muuhulgas analüüsiti ka kestvuslepinguid. Keskkonnaministeerium kontrollib selles auditis tehtud muudatusettepanekute elluviimist. Auditeid on tehtud teisigi, mis on analüüsinud kooskõla riigivaraseaduse, EL-i konkurentsireeglite ja avaliku teabe seadustega ning teiste asjakohaste aktidega. Auditid peavad alati kontrollima, et RMK on tegutsenud riigi ehk Eesti rahva huvides, heaperemehelikult ning lähtudes kehtivatest seadustest.

Suur osa kestvuslepinguid on lõppemas käesoleval aastal. Ministeerium analüüsib ja vaatab üle RMK kestvuslepingu tüüptingimused ning hindab nende vastavust Vabariigi Valitsuse 04.01.2007. a määrusega nr 1 kinnitatud "Riigimetsas kasvava metsa raieõiguse ja metsamaterjali müügi korrale". Tulemustest teavitatakse kindlasti ka avalikkust.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.