Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimusid lauaõppused eriti ohtlike loomataudide valmisoleku üle vaatamiseks (2022-02-11 08:35:23)

Põllumajandus- ja Toiduameti kolmes regioonis viidi läbi lauaõppused. Eesmärgiks oli tõsta valmisolekut eriti ohtlike loomataudide tõrjeks.

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) kriisijuhi Heidi Kääri sõnul toimusid alates 26. jaanuarist kuni 8. veebruarini PTA põhja, ida ja lääne regioonis tauditõrje lauaharjutused. "Eesmärgiks oli üle vaadata eriti ohtliku loomataudi nagu näiteks sigade Aafrika katk, lindude gripp, suu- ja sõrataud puhkemise korral moodustavates staapides rollid ja ülesannete jaotus. Samuti planeerida vajalikud ressursid, nende otstarbekas kasutamine ning ennetada taudi edasist levikut teistesse farmidesse," selgitas Käär.

Lauaharjutuseks oli ettevalmistatud kaks stsenaariumit. Ühe stsenaariumi kohaselt puhkes loomataud 1500 piimalehmaga tootmisfarmis ja teise stsenaariumi järgi lihaveistega karjatusalal.

"Lauaharjutuse tulemusena saab välja tuua, et täna on kõige suuremaks probleemiks eriti ohtliku loomataudi, nt suu- ja sõrataudi likvideerimine suurtes tootmisfarmides, kus taudi jõudmisel farmi tuleks hukata ja hävitada tuhandeid veiseid. Sellise olukorra lahendamiseks on väga oluline erinevate asutuste koostöö ja arusaamine taudide leviku võimalikest tagajärgedest," lisas Käär.

PTA korraldab regulaarselt erinevaid laua- ja ka väliõppuseid. Arvestades, et täna levib Euroopas lindude gripp ja sigade Aafrika katk ning Põhja-Aafrikas suu- ja sõrataud, tuleb olla taudide tõrjeks hästi ettevalmistatud ja teadlik võimalikest ohtudest ning probleemidest. Osadele õppustele on kaasatud ka teised asutused ning koostööpartnerid nagu Päästeamet, kohalikud omavalitsused jt, seda selleks et harjutada erinevaid tauditõrjes ettetulevaid situatsioone ja teha koostööd.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.