Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EPKK korraldab toiduohutuse konverentsi "Luubi all on mikromaailm" (2022-02-08 08:23:59)

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) toiduohutuse hübriidkonverents "Luubi all on mikromaailm" toimub 10. veebruaril 2022 Tallinnas, Nordic Hotel Forumis (Viru väljak 3, Tallinn) konverentsikeskuse SIRIUS saalis ja videoülekandega.

Konverentsil on võimalus osaleda nii koha peal kui vaadata veebi teel ülekannet. Otseülekanne hotelli konverentsikeskuse Siriuse saalist algab 10. veebruaril kell 10.

Veebi teel osalemiseks palume ennast kirja panna 8. veebruarini (https://epkk.ee/10-02-2022-epkk-toiduohutuskonverents-luubi-all-on-mikromaailm/). Konverentsil osalemine on tasuta.

Tänavune toiduohutuse konverents toimub juba kuuendat korda. Hübriidkonverentsil "Luubi all on mikromaailm" keskendutakse silmaga nähtamatutele mikroorganismidele, keda leidub triljonites meie ümber ja miljardites meis endis. Mikroorganismidel on tuleviku terviseteenuste ja jätkusuutliku toidutootmise seisukohalt oluline roll. Eestiski on välja aretatud mitmeid baktereid, mis toetavad inimese toitumist või tõstavad loomasööda toiteväärtust. Konverentsil astuvad üles teadlased ja oma ala eksperdid Eestist ja mujalt, kes räägivad kestlikust toidusüsteemist, mikrobioloogilistest väljakutsetest toidutootmises, hügieenist, mikrobioomist ning tulevikutoidust.

P Ä E V A K A V A

Moderaator: Rain Kuldjärv, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse suuna "Funktsionaalsed toidud ja joogid" juht

10.00 - 10.15 Konverentsi avamine ja tervitused - EPKK juhatuse liige Meeli Lindsaar

I osa Luubi all on geenid

10.15 - 13.15

Hirmufaktor "GMO" - Hannes Kollist PhD, Tartu Ülikooli molekulaarse taimebioloogia professor

Geneetiliselt muundatud toidu tulevik - Sigrid Bratlie, NCE Heidner Biocluster, geenitehnoloogia projektijuht

Mikrobioomi tähtsus tuleviku toidus - Karen Hooper, Tony Blair Institute for Global Change, teaduse ja innovatsiooni valdkonnajuht

13.15 - 14.00 Lõuna

II osa Luubi all on mikroorganismid

14.00 - 16.30

Kes elab meie sees? Maailm nimega mikrobioom - Jelena Štšepetova PhD, Tartu Ülikool ja BioCC OÜ vanemteadur ning Marika Mikelsaar, Tartu Ülikooli emeriitprofessor

Hügieeni roll ja tulevik - Epp Songisepp PhD, BioCC vanemteadur

Kestliku toidusüsteemi olemus - Anneli Tuvike, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonnajuhataja asetäitja

*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi

NB! Vastavalt piirangutele saavad konverentsikeskuses osaleda üksnes vaktsineerimiskuuri läbinud ja/või COVID-19 haiguse läbipõdenud inimesed vastava tõendi esitamisel.

Konverentsikeskuse saalidesse on paigaldatud mobiilsed viirusetõrjeseadmed Soome firmalt Genano. Seadme abil eemaldatakse õhust igas suuruses osakesed, sealhulgas nanoosakesed ja õhk puhastatakse kõikidest bakteritest ning viirustest. Täiendava usaldusmeetmena pakutakse külalistele Eestis loodud kaelaskantavaid õhupuhasteid Respiray (30 seadet), mis puhastavad UV-kiirguse abil 99% sissehingatavast õhust.

Osalemine on kõigile TASUTA. Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" toidu ja toiduohutuse valdkonna raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.