Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saja suka-soki sadu - talveretk Ott Sandrakuga Läänemaale Haapsallu (2022-02-03 09:37:52)

Laupäeval, 05.02.2022

Seekordne retk viib meid koos ajaloolase Ott Sandrakuga kuurortlinna Haapsallu. Ka vaiksel talvisel ajal on seal palju põnevat vaadata. Pitsikeskus peab oma 8.sünnipäeva ning 40 tublit Haapsalu Käsitöö Seltsi naist on kudunud üle saja sooja soki ja sukapaari millest sai põnev näitus. Külastame Pitsikeskust ning vaatame näitust "Saja suka-soki sadu". Vanas Raekojas asuvas Linnamuuseumis vaatame kolme näitust. 1. Püsinäitus " Kuurortlinna teejuht". Näitus tutvustab Haapsalu arengulugu 1820. aastatest alates, mil dr. Carl Abraham Hunnius pani aluse kohaliku meremuda ravitoime uurimisele ja kasutamisele. Näitus pakub võimalust jalutada koos suvitajatega läbi linna, külastada mudaravilaid, veeta lõbusalt aega kontsertidel, purjetada merel, jalutada rannas ja kohata mitmeid tuntud inimesi. 2. " Kaks kodu " Näitus viib meid kahe Haapsalu linnakodaniku sajandivahetuse koju ja annab võimaluse tutvuda kahe perekonna elustiiliga. Kälimehed Johannes Waldmann ja Harald Dampf on elanud Haapsalus aadressidel Uus-Sadama 8 ning Õhtu Kallas 3, perekond Gernetite koduks Haapsalus oli villa Friedheim, Supeluse 2. Näitus loob eelmise sajandivahetuse Haapsalu linnakodutunde, pakkudes külastajatele võimalust mõtiskleda kodu ja perekonna tähenduse üle.. 3. "Dr Hans Alver - Haapsalu patrioot ja visionäär" Näitusega "Dr Hans Alver - Haapsalu patrioot ja visionäär" hoiame au sees inimest, kelle teod ja tegutsemine mõjutavad meid tänaseni. Haapsalu linnapea oli ta aastatel 1931-1940. Dr Hans Alver, kelle küüditamisest sai eelmise aasta 14. juunil kaheksakümmend aastat, tõstis Haapsalu väikelinna staatusest kõrgemale. Tema tegevust arsti ja linnapeana tiivustas nägemus Haapsalust kui maailmaklassi kuurortist. Haapsalus teeme bussiekskursiooni ja kultuuriloolise jalutuskäigu vanalinnas, et tutvuda linna huviväärsustega. Ajalooline vaksal, Suur ja Väike Viik, Piiskopilinnus, De la Gardie loss jne. Vanalinnas anname vaba aega lõunaks. Teel Haapsallu vaatame Vasalemma mõisa, Padise kloostrit ja mõisa ja Uuemõisa lossi. Tagasiteel näoga puud ehk Palivere ohvrikünnapuud. Retke juhib ajaloolane Ott Sandrak.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 9. Tagasi Tallinnas kell 19.


Sõidu hind koos Pitsikeskuse ja Linnamuuseumi piletiga täiskasvanutele sh pensionärid ja tudengid 25 eurot, kooliõpilastele 15 eurot. Lapsed, kes koolis ei käi tasuta.


Kindlasti peab olema kaasas tõend vaktsineerimise kohta ja ID kaart.

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik täpne nimeline registreerimine.

Info telefonil 5647 6297. Bussisõidul kanname maske.

PALUME REGISTREERIDA ENNAST JUHUL KUI OLETE OMA SÕIDUSOOVIS KINDEL!

Jälgime nii bussisõidul kui retkel Valitsuse ja Terviseameti nõudeid.


Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.