Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala 3. nädala eelinfo (2022-01-17 08:28:26)

Esmaspäev, 17. jaanuar

· Keskkonnaminister Erki Savisaar kohtub elektrooniliselt Riigikogu Maaelukomisjoniga, et arutada kalapüügiseaduse, sh Peipsi inidividuaalkvootide süsteemi edasist menetluskäiku.

· Keskkonnaminister Erki Savisaar vastab Riigikogus arupärimisele.

· Kell 13 toimub elektrooniliselt kliimateadlikkuse suurendamise taotlusvooru infopäev ülikoolidele ja teadusasutustele. Toetame koolieelsetele asutustele, üldharidus- ja huvikoolidele ning keskkonnahariduskeskustele mõeldud kliimamuutuste mõju leevendamise ja kohanemise õpetamise strateegiate, õppevahendite ja koolitusmaterjalide välja töötamist. Toetust jagatakse Euroopa Majanduspiirkonna vahenditest. Lisainfo ja registreerumine KIKi kodulehel.


Teisipäev, 18. jaanuar

· Keskkonnaminister Erki Savisaar kohtub uue Jaapani suursaadikuga Eestis.


Kolmapäev, 19. jaanuar

· Läänemere riikide kalanduse administratsioonidest koosneva BALTFISHi elektrooniline kohtumine, et arutada Läänemere pringli kaitse küsimusi. Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonnast osalevad Herki Tuus, Kaire Märtin ja Elo Rasmann.

· Tuumaenergia töörühma viiendal kohtumisel esitleb Fermi Energia OÜ ettepanekuid kiiremaks Eesti süsinikneutraalse elektrienergia varustuskindluse tagamiseks, vaadatakse üle töörühma 2022.a tööplaan ja tellitavad analüüsid. Vastavalt töögrupi tegevuskavale annavad KeM ja MkM ülevaate tuumajaama ehitamisega riigile kaasnevatest kohustustest, era- ja avaliku sektori koostöövõimalustest tuumajaama ehitamisel teiste riikide praktikate näitel ning arendamisel olevate reaktorite jäätmekäitlusest.

Neljapäev, 20. jaanuar

· 20.-21. jaanuarini osaleb keskkonnaminister Erki Savisaar keskkonnaministrite mitteametlikul nõukogul Prantsusmaal, Amiensis. Kohtumise päevakorras on kemikaalistrateegia, taimekaitsevahendid ja pestitsiidid ning metsade raadamine. Kohtumise teisel päeval on plaanis ühine lõuna ja pärastlõunane töösessioon koos energeetikaministritega.

· Are Huvikeskuses otsitakse lahendusi lämmastiku- ja fosforikoormuse vähendamiseks Pärnu jõe valglas. Sõna võtavad Keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna juhataja Rene Reisner, Urmas Lips TalTechi Meresüsteemide Instituudist, Arvo Iital Tallinna Tehnikaülikoolist. Hiljuti valminud uuringu käigus hinnati lämmastiku- ja fosforikoormust Liivi lahe Pärnu ja Salatsi jõe valglates, arvestades varieeruvust nii veekvaliteedis kui ka äravoolus.

Reede, 21. jaanuar

· Kell 10-14 toimub MAK2030 tutvustus huvirühmadele. Veebiülekannet saavad jälgida ka ajakirjanikud.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.