Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik hakkab looma ühendlaborit (2022-01-14 09:13:14)


Vabariigi valitsus andis 14.01.2022. a. põhimõttelise heakskiidu ühendlabori loomise ettepanekule. Uus labor alustab plaani kohaselt tööd 1. jaanuaril 2023.

 

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on ühendlabori loomine osa riigireformist. "Et riigi töökorraldus ja teenuste pakkumine oleks tõhusam, on vajalik läbi viia riigireform - riigi laborite ühendamine on osa sellest," selgitas Kruuse.

 

Ühendlabor moodustatakse Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi ning Terviseameti terviseohutuslabori Tartu labori, Kohtla-Järve labori ja Tallinna labori (välja arvatud nakkushaiguste labor) baasil.

 

"Laborite ühendamisel on mitu eelist - olemasolevaid seadmeid on võimalik rohkem kasutada ning pädevat personali tõhusamalt kaasata. Samuti on laborite ühendamisega võimalik investeeringuid edukamalt plaanida, teenuseid terviklikumalt arendada ja ka koostööd edendada," tõi minister välja.

 

Kruuse sõnul toetab laboriteenuste koondumine ka toiduohutuse tagamist. "Praegu on toidutarneahela laboriteenused killustatud - nende koondamisel paraneb laboriteenus nii toiduohutuse järelevalve kui ka ettevõtete enesekontrolli jaoks."

 

Ühendlabori loomisega paralleelselt jätkatakse ettevalmistusi Tartu laborimaja loomiseks, mille valmimist planeeritakse 2026. aastasse. "Tartu laborimaja valmimisega lõpetatakse amortiseerunud kinnisvara kasutamine, lisaks vähendatakse kulutusi laborite kinnisvarale ja selle haldamisele," lisas Kruuse.

 

Et katta ühendlabori moodustamisega seotud vältimatuid ja ühekordseid kulusid, toetas valitsuskabinet Maaeluministeeriumi taotlust eraldada 2022. aastaks reservist 150 000 eurot.

 

Labor hakkab tegutsema Maaeluministeeriumi haldusalas. Teenuste arendamise strateegilist juhtimist jääb koordineerima ministeeriumiteülene laborite nõukogu.

 

 

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.