Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA lähetas Leetu politseiüksuse ESTPOL5 uue meeskonna (2021-12-13 08:27:39)


Reedel, 10. detsembril lähetas PPA Leetu politseiüksuse ESTPOL5 kuuenda rotatsiooni, mis koosneb 16 politseinikust, nende hulgas ka droonimeeskond ja kaks koerajuhti.

Eesti politseinike ülesanne on koos Leedu kolleegidega tagada korda sealses sisserändajate majutuskeskuses. PPA droonimeeskond seirab aga Valgevene-Leedu piirilõiku, aidates ära hoida sisserändajate liikumist Valgevenest Leetu.

"Alates suvest oleme aidanud Leedul võidelda Valgevene tekitatud migratsioonisurvega. Olime esimeste hulgas, kes abikäe ulatas. Lisaks humanitaarabile, tehnikale ja lõiketraadile oleme sel aastal lähetanud koos järgmise rotatsiooniga Politsei- ja Piirivalveameti poolt kokku 80 inimest," märkis siseminister Kristian Jaani. "Kogemused, mis nende tublide kolleegide näol tagasi saame, on hindamatud. Tänu üheaegselt mitmel rindel tegutsemisele ja heale koostööle näeme teatavat eskalatsiooni vähenemist, kuid endiselt pole olukord lõplikult lahenenud. Seetõttu tuleb meil jätkuvalt valmis olla ning oma partnereid toetada," ütles minister.

PPA rahvusvahelise koostöö büroo juhi Reet Zeisigi sõnul saab politsei tänu ESTPOL5 üksuse kohalolule palju kasulikku infot ebaseadusliku rände kohta otse Valgevene piiri äärest. "Need politseinikud, kes on seni Leedus sealsetel kolleegidel abis käinud, kiidavad kogemust. Saadud teadmistest, oskustest ja kontaktidest on saanud kasu PPA kõik kriiside haldamisega seotud üksused. Oleme viimase kuue kuu jooksul saanud Leedu kolleegidelt korduvalt kinnitust, et sarnases olukorras tulevad nemad ka meile appi," rääkis Zeisig.

Käesolev lähetus on järjekorras kuues ning kestab sarnaselt eelmistele üks kuu. Kokku on PPA nüüdseks Leetu lähetanud 80 politseinikku. Esimese ESTPOL5 meeskonna saatis Eesti Leetu 7. juulil. ESTPOL5 abistab Leedut PPA ja Leedu Piirivalve kahepoolse lepingu alusel.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.