Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-02 08:10:02)

Möödunud ööpäeval tabati üheksa alkoholijoobes sõidukijuhti. Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

30. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Aru tänava korteris ründas 62-aastane mees temale tuttavat 84-aastast naist, tekitas talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

Kelmused

30. novembril anti teada, et 29. novembril helistas Põhja-Tallinnas elavale 57-aastasele naisele vene keelt kõnelev naine, kes esitles ennast Swedbanki turvatöötajana ja teatas, et naise pangaarvelt varastab keegi raha. Seejärel hakkas naisega vestlema vene keelt kõnelev mees, kes hakkas naist rahustama, et pangaarvet tuleb kaitsta ja tehingud tühistada. Selleks paluti naisel siseneda pangaarvele läbi Smart-ID, misjärel mees küsis avaldaja kasutajatunnust, mille avaldaja ka ütles. Seejärel saadeti naisele mitmel korral korda numbreid, mida naine kinnitas oma PIN1- ja PIN2-koodidega. Hiljem selgus, et naise arvelt on varastatud 7000 eurot.

30. novembril tuli teade, et 18. novembril helistas Kesklinnas elavale naisele mees, kes tutvustas end politseitöötajana ja selgitas, et naise nimele üritati vormistada pangalaenu. Seejärel suunati kõne mehele, kes tutvustas end Swedbanki töötajana. Mees küsis pangakonto blokeerimise eesmärgil naise pangakaardi andmeid. Naine kinnitas kõik mehe nimetatud toimingud Smart-ID abil PIN1- ja PIN2-koodiga. Seepeale saabus telefonile teade laenukeskkonnalt Bondora, et laen on valmis väljastamiseks. Laenu palus naine tühistada, kuid avastas hiljem, et tema kontolt on tehtud ülekandeid enam kui 500 euro ulatuses.

Piiriturvalisus

30. novembril Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Usbekistani kodanikust 25-aastasel mehel, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja ta toimetati tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

30. novembril lõpetati ennetähtaegselt Ukraina kodanikust 30-aastase mehe viisavaba viibimine Eestis. Koostati lahkumisettekirjutus ning kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

30. novembril koostati lahkumisettekirjutus Ukraina kodanikust 22-aastasele naisele, kes oli viibinud Eestis 11 päeva seadusliku aluseta. Kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Jõgevamaal elav mees, kes oli Facebooki müügigrupist soovinud omale soetada graafikakaarti. Mees tegi müüja pangakontole ülekande summas 553 eurot, kuid pole tänaseni kätte saanud tellitud toodet. Niisamuti ei ole müüja talle tagastanud ka raha. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

25. novembril avastati, et Jõgeval Tähe tänava maja keldrist on varastatud Scott jalgratas ja Makita akutrimmer. Kahju on 905 eurot.

Tartumaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Tartumaal elav mees, kes leidis interneti keskkonnast paadimootori müügikuulutuse. Mees soovis seda mootorit osta ning kandis müüjale 1350 eurot toote eest ning 120 eurot saatekulu. Kui müüja aga mehe käest veel logistilisteks kuludeks ülekandeid nõudma hakkas, mõistis Tartumaa mees, et tegu on kelmusega ning ta pöördus juhtunu üksikasjade lahendamiseks politsei poole.

Piiriturvalisus

30. novembril koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutused kahele Ukraina kodanikule, kes olid viibinud Eestis 52 päeva seadusliku aluseta. Lisaks kohaldati neile üheks aastaks sissesõidukeelud.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 30. novembril lõi 75-aastane naine Kadrina vallas kortermaja trepikojas oma 50-aastast naabrinaist, mille tulemusena tundis kannatanu füüsilist valu ning tal tekkisid vigastused.

Ähvardamine

Politsei sai teate, et 30. novembril ähvardas 44-aastane mees Haljalas elumaja ees oma õde vara hävitamisega.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. novembril teatati politseile, et 29. novembril lõi seni tuvastamata mees Narvas Energia tänaval 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et 30. novembril lõi 28-aastane mees Sillamäel Gagarini tänava korteris 18-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

30. novembril teatati politseile, et 28. novembril varastati Jõhvis Puru tee kaubanduskeskuses naise käekotist rahakott. Esialgne kahju on 275 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine
30. novembril sai politsei teate, et Märjamaa vallas lasi keskealine mees esialgsetel andmetel relvataolisest esemest auto aknast välja. Keegi viga ei saanud, politsei pidas mehe kinni. Juhtumi kõik asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.