Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veebikonverents avab vastsed seiretulemused väetistest ja pestitsiididest keskkonnas (2021-11-30 08:50:49)

Veebikonverents avab vastsed seiretulemused väetistest ja pestitsiididest keskkonnas

Teisipäeval, 30. novembril, toimub Eesti Maaülikooli Mahekeskuse korraldatav veebikonverents "Põllumajandus ja keskkond". Konverentsil räägitakse väetiste ja pestitsiidide seiretulemustest keskkonnas ning jagatakse soovitusi põllumajandustootjatele.

Euroopa Komisjoni "Elurikkuse" ja "Talust taldrikule" strateegiad on aluseks Euroopa rohelisele kokkuleppele, mille eesmärgiks on peatada elurikkuse kadu, vähendada taimekaitsevahendite ja mineraalväetiste kasutamist ning muuta toidusüsteem üleilmsetele kestlikkuse normidele vastavaks.

"Seiretulemuste tutvustamine on vajalik eelkõige põllumajandustootjatele, kelle igapäevane tegevus mõjutab nii otseselt kui ka kaudselt meie kõigi keskkonnaseisundit. Saaduse tootmise kõrval vastutab tootja ka mulla, vee ning elurikkuse hoidmise eest, mis on ühtlasi jätkusuutliku tootmise eeldusteks," sõnas EMÜ Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann.

Eestis tehtava keskkonnaseire tulemustest annavad ülevaate oma valdkonna spetsialistid nii mulla, pinna- ja põhjavee, elurikkuse kui toidu kvaliteedi valdkondades. Programmi ajakavaga saab tutvuda siin: https://mahekeskus.emu.ee/konverents

Konverentsile on oodatud põllumajandustootjad, teadlased, ametkonnad, poliitikakujundajad ja kõik teised huvilised. Osalemiseks palume registreeruda siin: https://forms.gle/S4GJwfsnmL3wWXqQA.

Konverents toimub Eesti Maaelu Arengukava 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse meetme raames, konverentsi toetab Euroopa Liit.

Allikas: Eesti Maaülikooli Mahekeskuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.