Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-11-16 08:16:13)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 131 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 51 varavastast kuritegu, millest 35 olid vargused. Lähisuhtevägivalla teateid oli 136. Registreeriti viis
inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest. Tabati 56 alkoholijoobes sõidukijuhti ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Piiril väljastati viis sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja üks inimene ning registreeriti kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

12. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Erika tänava maja korteris ründas 34-aastane mees temale tuttavat 73-aastast meest ja tekitas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni ja kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

12. novembril anti teada, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänava maja korteris ründas 67-aastane mees oma elukaaslast, 69-aastast naist ja põhjustas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

12. novembril tuli teade, et Haaberstis Astangu tänava maja korteris ründas 23-aastane mees temale tuttavat 20-aastast naist, tekitades talle valu ja tervisekahjustusi. Politsei saabumise ajaks oli mees lahkunud.

12. novembril laekus teade, et Lasnamäel Majaka tänava maja korteris löödi 68-aastast meest noaga. Politsei pidas juhtunuga seoses kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe ja 68-aastase naise. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

13. novembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval ründas 25-aastane mees 57-aastast meest, põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

13. novembril anti teada, et Lasnamäel Läänemere teel lõi seni tuvastamata mees 36-aastasele mehele kurikaga pähe ja põgenes. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

13. novembril tuli teade, et Kristiines Tulbi tänava majas lõi 43-aastane mees oma elukaaslast, 38-aastast naist näkku ja põhjustas talle valu.

13. novembril laekus teade, et Lasnamäel Mahtra tänava maja korteris tekkis 28-aastase mehe ja 20-aastase naise vahel füüsiline konflikt, mille tagajärjel said mõlemad osapooled kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid joobes, konflikti juures viibis ka kaks alaealist last.

13. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Paldiski maantee majutusasutuses lõi joobes 31-aastane mees turvatöötajat, 27-aastast meest jalaga ja põhjustas talle valu. Politsei pidas lööja kinni.

13. novembril anti teada, et Haaberstis Õismäe tee maja korteris ründas 45-aastane mees temale tuttavat 63-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

14. novembril tuli teade, et Põhja-Tallinnas Sepa tänaval lõi 34-aastane mees mitme inimese kakluse käigus 33-aastast naist noaga kõhtu. Kiirabi viis naise haiglasse.

14. novembril laekus teade, et Lasnamäel Majaka tänava maja korteris lõi seni tuvastamata inimene joobes 19-aastast meest näkku ja põhjustas talle valu.

14. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Angerja tänava maja korteris lõi 47-aastane mees temale tuttavat 42-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas naise kainenema.

14. novembril anti teada, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval tõukas 46-aastane mees 41-aastast meest, mille tagajärjel viimane kukkus ja sai kehavigastusi. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

14. novembril tuli teade, et Kesklinnas L. Koidula tänava majutusasutuses ründas 18-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma elukaaslast, 18-aastast naist, põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Politsei saabumise ajaks oli mees lahkunud.

14. novembril laekus teade, et Lasnamäel Anni tänava maja korteris ründas 31-aastane naine endale tuttavat 66-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

14. novembril teatati, et Haaberstis Paldiski mnt maja korteris ründas 43-aastane mees 13. novembri õhtul oma abikaasat, 38-aastast naist ja tekitas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni ja kiirabi toimetas naise tervisekontrolliks haiglasse.

Vargus

13. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Maisi tänaval on öösel sisse murtud puukuuri ja varastatud elektriline jalgratas Scott koos selle küljes olnud nutikellaga. Vargusega tekitatud kahju on 700 eurot.

Kelmused

12. novembril teatati, et 11. novembril helistas 47-aastasele Põhja-Tallinnas elavale mehele vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end Swedbanki turvatöötajana. Naine teatas, et mehe pangaarvega on probleemid ja suunas kõne teisele turvaosakonna töötajale, kes rääkis samuti vene keelt ja ütles, et mehe nimel taotleb keegi laenu. Probleemi lahendamiseks paluti mehel siseneda Smart-ID abil internetipanka. Selle järel saadeti mehele kahel korral numbrid, mille ta kinnitas PIN1- ja PIN2-koodiga. Hiljem avastas mees, et tema nimel on võetud Bondora AS-ist laen 1900 eurot ja kontolt varastatud 2200 eurot. Kelmusega tekitatud kahju on 2200 eurot.

12. novembril anti teada, et 10. novembril helistas 49-aastasele Põhja-Tallinnas elavale mehele vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end Swedbanki turvatöötajana. Mees teatas, et Swedbank teda ei huvita ja katkestas kõne. Naine helistas mehele teiselt numbrilt uuesti ja teatas, et mehe pangakontolt üritatakse teha ülekannet Venemaale. Naine suunas kõne väidetavale SEB Panga turvaosakonna vene keelt kõnelevale meestöötajale, kes teatas, et mehe pangaarvelt üritatakse varastada raha ja probleemi lahendamiseks on vaja siseneda PIN-kalkulaatori abil internetipanka. Väidetaval turvaosakonna töötajal oli info mehe arvel oleva raha hulga kohta ja ka selle kohta, et mees maksis kaupluses pangakaardiga. Mees andis oma kasutajatunnuse, pärast seda edastati talle 20 korda numbreid, mille mees iga kord kinnitas. Vestlus kestis umbes tund aega. Hiljem avastas mees, et tema arvelt on varastatud 25 000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. novembril teatati, et Lääne-Harju vallas Ämaris Lennu tänava maja trepikojas ründasid 31-aastane, 23-aastane ja 20-aastane mees rauast toruga 38-aastast meest ja põhjustasid talle valu ning kehavigastusi. Politsei saabumise ajaks olid ründajad lahkunud. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

13. novembril anti teada, et Maardus Keemikute tänava kaupluses lõi seni tuvastamata inimene 46-aastast meest. Politsei saabumise ajaks oli lööja lahkunud.

13. novembril tuli teade, et Saue vallas Turbal Metsa tänava maja korteris hoidis 27-aastane mees 11.-12. novembrini kinni ja väärkohtles kehaliselt 51-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

Asja kahjustamine

13. novembril teatati, et Kose vallas Kosel Ujula tänaval on öösel lõhutud liinibussi küljeklaas ja bussis sees kasutatud tulekustutit, nii et kogu bussi sisemus on kaetud valge pulbriga. Vandaalitsemisega tekitatud kahju on hinnanguliselt 9000 eurot.

Piiriturvalisus

12. novembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks Türgi kodanikust naisele, kes oli viibinud Eestis 22 päeva seadusliku aluseta. Naisele määrati kolmeks kuuks sissesõidukeeld.

12. novembril lõpetati Ukraina kodanikust mehe viisavaba viibimine, sest ta töötas Eestis seadusliku aluseta. Meheke koostati lahkumisettekirjutus ja kehtestati neljaks kuuks sissesõidukeeld.

12. novembril viidi läbi illegaalimenetlus Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 23 päeva. Mees pöördus viisa taotlemiseks PPA teenindusse, kuid eiras kutset 11. novembril uuesti PPA-sse pöörduda. Politsei käis kahel korral mehe elukohas ja nagu hiljem selgus, oli ta sellel hetkel kodus, kuid korteriust ei avanud. Politseinike kõnedele jättis mees teadlikult vastamata. 12. novembril tabati mees Tallinna lähedal Loo alevikus ja toimetati väljasaatmiseks kinnipidamiskeskusesse. Mehele koostati sundtäidetav lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv ja kehtestati viieks aastaks sissesõidukeeld.

13. novembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Ukraina kodanikust mehel, kellele Poola on kehtestanud Schengeni alale sissesõidukeelu. Mees toimetati kuni Eestist lahkumiseni kinnipidamiskeskusesse.

13. novembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Ukraina kodanikust mehel, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Mees lahkus tagasi Kiievisse.

13. novembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Ukraina kodanikust mehel, kelle suhtes Rootsi on kehtestanud Schengeni alale sissesõidukeelu. Mees lahkus tagasi Kiievisse.

14. novembril tunnistati kehtetuks Ukraina kodanikust mehele väljastatud Schengeni Eesti viisa ja lõpetati ennetähtaegselt tema viisavaba viibimine Eestis. Mehele koostati ettekirjutus 14 päeva jooksul Eestist lahkuda ja kehtestati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Omavoliline sissetung

Politseile laekus teade, et 31. oktoobril tungis 33-aastane mees Mustvee vallas omaniku tahte vastaselt võõrasse elumajja ning tekitas seeläbi varalist kahju 100 euro ulatuses. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. novembril teatati, et Tartus Tähe tänava korteris lõi joobes 41-aastane mees oma naist. Politsei pidas mehe kinni ning viis esmalt kainenema. Naise viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse.

Röövikatse

12. novembri pealelõunal ähvardas võõras mees Tartus Puiestee tänaval liikunud 25-aastast meest ja nõudis viimaselt telefoni ning raha. Kannatanul õnnestus ähvardajast eemalduda. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Viljandi vallas elav mees, kes sai telefonikõne väidetavalt pangatöötajalt infoga, et tema nimele on võetud laenu. Kontrollimaks üksikasju paluti mehel helistajale anda oma pangaandmed ning need andnuna avastas mees, et tema nimele oli võetud 6500-eurone laen, mis omakorda juba edasi võõrale kontole oli kantud. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Piiriturvalisus

14. novembril kella 17 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. novembril avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga veokist antiradar, mille omamine mille ja kasutamine Eestis on keelatud.

13. novembril kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestisse siseneval suunal Läti numbrimärgiga Daf veokit ning avastasid selle kabiini läbivaatusel elektrišokirelva, mis on tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti ära ja juhile koostati väärteoprotokoll.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

14. novembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel VKG Energia territooriumil kukkus lubjatehase operaator puhastustööde käigus kustutatud lubja mahutisse. Mees sai raskelt viga ning hukkus sündmuskohal. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 12. novembril lõid kaks seni tuvastamata meest Sillamäel Kesk tänaval 35-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politseile teatati, et 14. novembril lõi 47-aastane naine Sillamäel Viru puiestee korteris oma abikaasat.

Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

14. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla tee korteris lõi 33-aastane mees oma elukaaslast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 14. oktoobril lõi 35-aastane mees Narvas Rakvere tänava korteris oma abikaasat. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. novembril teatati, et Sillamäel kortermaja trepikojas tekkis konflikt meeste vahel, mille käigus lõi 35-aastane mees kahte meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politseile teatati, et 13. novembril lõi 34-aastane mees Kohtla-Järvel Ravi tänava korteris oma endist abikaasat. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 13. novembril lõi 49-aastane mees Narvas Rahu tänava korteris oma elukaaslast.

Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 14. novembril lõi seni tuvastamata naine Kohtla-Järvel Estonia puiesteel teist naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

Politsei sai teate, et 14. novembril varastati Narvas 26. juuli tänava kortermaja trepikojast lukustamata jalgratas. Kahju on ligikaudu 419 eurot.

Kelmus

Politseile teatas Kohtla-Järvel elav 69-aastane mees, et 4. novembril helistati talle võõralt telefoninumbrilt ja tutvustati ennast Swedbanki töötajana. Helistaja juhendamisel paigaldas mees enda arvutisse tarkvara ning hiljem avastas, et tema pangakontodelt on teostatud ülekanded summas 6670 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

12. novembril saadeti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktist tagasi seitse isikut, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

13. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1961. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. novembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi ühe Venemaa Föderatsiooni kodaniku, sest ta ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

14. novembril avastati Narva jõel ajutist kontrolljoont ületanud paat ühe isikuga pardal. Mehele määrati rahatrahv 60 eurot.

14. novembril avastas Narva kordoni teenistus Narva veehoidlal ajutist kontrolljoont ületanud mootorpaadi kahe isikuga pardal. Mõlemale isikule määrati rahatrahv 60 eurot.

14. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga saabunud 1977. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

12. novembril sai politsei teate, et täpselt tuvastamata ajal siseneti Haapsalus elumajja ja varastati sealt alkoholi ligi 150 euro väärtuses. Täpne kahjusumma on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
13. novembril teatati, et Häädemeeste vallas lõi talus 50-aastane mees tuttavat 45-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 50-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused
14. novembril teatati, et Pärnus Riia maanteel varastas 46-aastane mees samal päeval kauplusest mitmel korral erinevaid asju. Täpne kahjusumma on selgitamisel. Politsei pidas mehe kinni.

13. novembril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal ehitusjärgus oleva eramu garaaži ning varastati sealt erinevaid tööriistu ligi 1860 euro väärtuses. Täpne kahjusumma on selgitamisel.

12. novembril teatati, et öösel siseneti Pärnus Lille tänaval kortermaja keldriboksi ning varastati sealt erinevaid asju ligi 1930 euro väärtuses. Täpne kahjusumma on selgitamisel.

Raplamaa

Vargus
12. novembril teatati, et Kehtna vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal kortermaja keldriboksi ja varastati sealt laste mootorratas ning kiiver. Kahjusumma on ligi 250 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.