Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgusid aasta olulisimad keskkonnaauhinnad (2021-11-05 10:02:02)

Keskkonnaministeerium jagas pidulikul galal eelmise aasta keskkonnaauhindu. Esmakordselt anti üle aasta keskkonnanoore, aasta keskkonnasõbraliku haridusasutuse ja aasta keskkonnavaldkonna mõjuisiku tiitlid. Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte puhul langesid žürii ja rahva arvamus ühte.

Keskkonnaminister Tõnis Mölder ütles avakõnes, et galal tunnustame ja täname inimesi, ettevõtteid, omavalitsusi ja haridusasutusi, kes on võtnud keskkonnateemad oma südameasjaks. "Teie eeskuju ja säravad ideed on suurepärane innustus meile kõigile," tänas minister.

Mulluse tegevuse eest üle antud auhinnad on:

  • "Aasta keskkonnanoor" - Martin Tikk . Martin Tikk on olnud Eesti Ornitoloogiaühingu vabatahtlik, aktiivne noor, kelle kirjutised on jõudnud ka näiteks ERR-i uudisteportaali. Martin peab ka oma isiklikku arengukava, kus näiteks "jätkusuutlike harjumuste" kategoorias on tal kirjas sõidud rongi ja bussiga, koju tellitud toidukorrad, autoga sõidetud korrad, liha sisaldavad toidukorrad ja palju muud!

  • "Aasta keskkonnasõbralik haridusasutus" - Tallinna Laagna gümnaasium ja Rakvere Rohuaia lasteaed. Rakvere Rohuaia lasteaed pälvis auhinna väga süsteemse õppetöö ja keskkonnahoidliku mõtteviisi eest. Tallinna Laagna Gümnaasium on üks tuntud ja tore keskkonnasõbralik kool Lasnamäel.

  • "Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus" - alla 10 000 elanikuga omavalitsuse kategoorias - Hiiumaa vald ja üle 10 000 elanikuga omavalituse kategoorias - Tartu linn. Hiiumaal peetakse oluliseks looduslähedase elulaadi väärtustamist ning rohelise mõtteviisi ja käitumise laiendamist erinevate majandusvaldkondade arendamisel. Tartu linnal on keskkonnahoid peamine teema, mida järgitakse linna arengu planeerimisel ja igapäevaste tegevuste elluviimisel.

  • "Aasta keskkonnasõbralik ettevõte" - Comodule OÜ. Comodule on maailma üks juhtivamaid mikromobiilsuse arendajaid, tootes nii asjade interneti (IoT) mooduleid/lahendusi, mis võimaldavad hallata jagamismajanduse süsteeme, kui ka maailma kõige keskkonnahoidlikumaid elektritõukerattaid brändidega Tuul ja Äike. Comodule'i tootearendus on väga selgelt suunatud pilguga tuleviku ja rohepöörde suunas. Lisaks valis rahvas Comodule oma lemmikuks. Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte kategoorias märgiti ära ka Keskkonnajuhtimise valdkonna eriauhinnaga AS Tallinna Sadam, Ringdisaini edendaja tunnustuse pälvis Aritsana OÜ ja Jäätmekäitleja edendaja tunnustuse Weerec OÜ.

  • "Aasta keskkonnavaldkonna mõjuisik" - Reigo Ahven. Reigo Ahven on oma kire, uudishimu ja vabatahtliku tegevusega suurendanud Eesti inimeste teadlikkust nii kalanduse kui ka metsanduse teemadel. Ta on üks meie jõgedelt paisude eemaldamise eestkõnelejaid ning kestliku kalastuse populariseerija. Metsanduse teemat selgitades ei vali Reigo Ahven pooli, vaid toob faktidele tuginedes välja valikute nii positiivse kui ka negatiivse külje.

  • "Aasta keskkonnategu" - Fred Mühls Keila jõe puhastamise eest. Fred Mühls koristab kalal käies vabatahtlikuna Keila jõge ja on sellega eeskujuks meile kõikidele, näidates, et ei pea ootama üleskutseid, vaid igaüks saab oma panuse anda ka vabal ajal.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.