Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala eelinfo (2021-11-01 08:37:54)

Terve nädala kestab rahvusvaheline kliimamuutuste tippkohtumine COP26, mis sel aastal toimub Šotimaal, Glasgows. Kohtumisel osaleb Eestist peaminister Kaja Kallas, keskkonnaminister Tõnis Mölder, Riigikogu Keskkonnakomisjoni esimees Yoko Alender, kliima- ja energia erisaadik Kaja Tael, ministeeriumide ja ettevõtete esindajad. EL osaleb läbirääkimistel ühiste seisukohtadega, mis kinnitati oktoobrikuus toimunud EL Keskkonnanõukogus liikmesriikide poolt. Keskkonnaministeeriumi eksperdid osalevad läbirääkimiste EL koordinatsioonikohtumistel ja korraldavad mitmeid kõrvalüritusi COP26 alal.

Esmaspäeval, 01.11

  • 1. novembril algava hundijahi käigus tohib esmalt küttida 50 looma. Veebruari lõpuni kestva hundijahi eesmärk on ohjata hundi arvukust ning seeläbi enneteada ja vähendada kiskjakahjustusi. Keskkonnaameti kinnitatud esmane küttimismaht on väiksem kui eelmisel aastal, kuna hundi arvukus on pisut vähenenud. Küttimismahtude määramisel võttis Keskkonnaamet aluseks Keskkonnaagentuuri esitatud hundi küttimisettepaneku ning Keskkonnaameti kogutud andmed hundi tekitatud kahjustuste kohta.

  • 1.-3. novembrini on Eestis grupp Rootsi harrastuspüüdjate organisatsioonide esindajaid, kes on huvitatud meie lõhepüügi korraldusest ja probleemidest. Külalised alustavad seminariga Keskkonnaministeeriumis. Samuti näidatakse neile lõhejõgesid ning nendega seotud probleeme. Lisaks viiakse nad öösel kalavalvesse Kunda ja Selja jõele, Põlulasse lõheliste paljundamise teemat uudistama ning teostatud kalapääsudele Pärnumaal jne.

Kolmapäeval, 03.11

  • Kell 10-15.30 toimub maareformi 30. aastapäevale pühendatud konverents "Otsides lahendusi maareformist jäänud kitsaskohtadele". Keskkonnaminister Tõnis Mölder osaleb tervitussõnavõtuga. Konverents annab ülevaate maareformi hetkeseisust ja pakub lahendusi reformist edasikandunud probleemidele. Maa-amet esitleb ka kogumikku "Maareform 30. Artiklid ja meenutused". Konverentsi saab jälgida veebiülekande vahendusel Maa-ameti veebilehel.

  • Kell 9-12.30 toimub "Keskkonnakaitseluba 3.0" projekti tutvustus ja kaasamine. Virtuaalkohtumine toimub Zoomis ning sel antakse ülevaade projekti eesmärkidest, tegevustest ja ajakavast. Lisaks tutvustatakse ja küsitakse tagasisidet seni markeeritud kiirematele võimalikele muudatustele ning arutletakse, milliseid teemasid peaks projekti raames pikemas perspektiivis käsitlema. Osalemine registreerumisega, soovijatel palutakse ühendust võtta projektijuht Hanna Vahteriga e-posti aadressil hanna.vahter@envir.ee.

  • Maa-ameti geoloogia osakonna juhataja Reet Roosalu ja nõunik Ivo Sibul esinevad Tartu Ülikooli täiendõppe koolitusel "Maapõue geoinfosüsteemid ja nende rakendused". Maa-ameti ettekannete teemad on "Maapõuealased andmed Maa-ameti XGIS2 kaardiserveris. Lubade taotluste suhtes arvamuse andmine" ja "Maa-ameti avaandmed. Geoloogilist infot edastavate teenuste kasutamine QGISis". Koolitus toimub ESFi toel programmi "Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine" raames ning on suunatud ettevõtete tänastele ja tulevastele maapõue- ja keskkonnaspetsialistidele, kes on huvitatud digioskuste arendamisest maapõue geoinfosüsteemide valdkonnas.

Neljapäeval, 04.11

  • Tallinnas, Proto avastustehases toimub rahvusvaheline keskkonnakonverents ja -gala. Konverents on pühendatud elurikkuse ja kliima probleemidele ja algab kell 9.45. Üles astuvad näiteks Riyong Kim, Euroopa Keskkonnaagentuuri looduskapitali ja ökosüsteemide programmijuht; Humberto Delgado Rosa, Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi looduskapitali direktor ja Neville Ash, ÜRO keskkonnaprogrammi looduskaitse seirekeskuse juhataja. Eesti teadlastest kõnelevad Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere, TÜ kaasprofessor Aveliina Helm ja Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran, Tallinna Loomaed.

  • 4. novembril külastavad Keskkonnaministeeriumi Eesti kaugpüügiettevõtte Reyktal esindajad. Nendega kohtuvad Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Herki Tuus ja nõunik Kaire Märtin. Teemaks kaugpüügi arenguvõimalused Põhja Atlandil.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.