Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2022. aastal toimub suviseks suursündmuseks kujunenud avatud talude päev 23.-24. juulil (2021-10-26 05:43:53)

Paika sai 2022. aasta suvel toimuva avatud talude päeva toimumisaeg, milleks on juulikuu neljas nädalavahetus ehk 23.-24. juuli.

"Eestimaa suvi on ürituste poolest rikas ning suursündmuste - nagu seda on avatud talude päev - õnnestumiseks tuleb nende korraldamisel arvestada nii osaliste võimaluste kui ka teiste mõjutavate teguritega. Avatud talude päeva toimumisaja paikapanek sõltus Lõuna-Eesti teedel sõidetava autoralli maailmameistrivõistluste etapi toimumisest, kuna Rally Estoniaga kaasnevad teede sulgemised ja liikumispiirangud mõjutavad ka juurdepääsu sealse piirkonna taludele. Nüüdseks on selge, et 2022. aastal saavad talud külastajatele oma uksed avada 23.-24. juulil," lausus maaeluminister Urmas Kruuse.

Maaeluministri sõnul huvi talude ja maaettevõtete külastamise vastu on olnud suur ning avatud talude päeval on üle Eesti liikvel tuhandeid lastega peresid. Seetõttu on oluline, et sel juulikuu nädalavahetusel sujuks transport tõrgeteta ja teed oleks avatud tavaliiklusele.

Tänavu seitsmendat korda toimunud üle-eestilisel avatud talude päeval oli külastajatele avatud 299 talu, kuhu tehti nädalavahetusel kokku üle 234 000 külastuse. Tegemist oli avatud talude päeva külastusrekordiga.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.