Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avalda arvamust ajakohastatud üleujutusriskide maandamiskavade kohta (2021-10-12 08:43:49)

Keskkonnaministeerium ootab ettepanekuid ajakohastatud üleujutusega seotud riskide maandamiskavade kohta. Aega ettepanekute tegemiseks on kuni aprilli alguseni.

Alates 2011. aastast koostab Eesti üleujutusega seotud riskide hinnangut, ohu- ja riskikaarte ning maandamiskavasid ja uuendab neid iga kuue aasta tagant. 2019. aastal kinnitati 16 riskipiirkonda ja ajakohastati riskipiirkondade kohta koostatud kaardid.

Veeosakonna nõuniku
Agne Aruväli sõnul näitavad üleujutusohupiirkonna ja üleujutusohuga seotud riskipiirkonna kaardid veetaseme tõenäolist tõusu 10, 50, 100 ja 1000 aasta jooksul ning kirjeldavad võimalikke kahjulikke tagajärgi. "Järgmise sammuna ajakohastasime maandamiskavad, mis sisaldavad meetmeid üleujutuste esinemise mõju vähendamiseks inimese tervisele, keskkonnale, kultuuripärandile ja majandustegevusele. Meetmete hulka kuuluvad näiteks üleujutusohuga arvestav planeerimine, üleujutusohu eest kaitsvad ehituslikud lahendused ja sademeveesüsteemide korrashoid ja arendamine," lausus Aruväli.

Maandamiskava eelnõude avalik väljapanek kestab kuni 6. aprillini 2022. Selle aja vältel on kõikidel võimalus dokumentidega tutvuda Keskkonnaministeeriumi veebilehel ning esitada oma ettepanekud veebivormi kaudu https://envir.ee//avalikvaljapanek või e-posti teel aadressile agne.aruvali@envir.ee.

Nimetatud dokumentide arutamiseks ja tutvustamiseks korraldatakse ka arutelusid. Ürituste toimumise info ja päevakava avaldatakse Keskkonnaministeeriumi veebilehel: https://envir.ee/keskkonnakasutus/vesi/uleujutused

Esitatud kirjalikele ettepanekutele ja vastuväidetele vastab Keskkonnaministeerium kirjaga kahe kuu jooksul pärast avaliku väljapaneku lõppemist. Põhjendatud ettepanekute ja vastuväidete ning avaliku väljapaneku arutelude tulemuste alusel dokumente täiendatakse.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.