Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kohtus Hiiumaa tublide inimestega (2021-10-06 08:41:53)


Maaeluminister Urmas Kruuse külastas 6. oktoobril Hiiumaad, et kohtuda Eesti väikesaare põllumajandusettevõtjate ja toidutootjatega.

"Pean Hiiumaa visiiti väga oluliseks, kuna isegi koroona ajal külastavad ministrid tihedamini Brüsselit kui oma väikesaarte tublisid inimesi. Leian, et ettevõtjad ja kogukonnad, kes saartel elu hoiavad ja seda edasi viivad, väärivad tähelepanu ja märkamist, sest nende väljakutsed on sageli suuremad kui mandril," ütles Urmas Kruuse.

Põllumajanduse ja toidutootmisega tegelevaid ettevõtjaid Hiiumaal jagub. Möödunud, 2020. aastal oli saarel üle 600 isiku, kes taotlesid põllumajanduslikke pindalatoetusi või kelle nimele on registreeritud põllumajandusloomi või mesilasperesid.

Põllumajandusloomade registrisse on Hiiumaal kantud 674 piimalehma, 4316 lihaveist, üle 1600 lamba ja kitse, üle 800 mesilastaru, aga ainult üks siga.

Ettevõtjatega kohtumisele lisaks mahtus ministri päevakavva kokkusaamine Põllumajanduse- ja Toiduameti Kärdla esinduse töötajatega, jääb aega kuulata Hiiumaa Tarbijate ühistu plaane ning külastada kohalikku toitu pakkuvat väikeettevõtet Lest & Lammas.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.