Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2021-10-01 08:06:45)


Möödunud ööpäeval r
egistreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kolm inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati viis, narkojoobes sõidukijuhte neli.

Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kelmused

29. septembril anti teada, et päev varem sai Lasnamäel elav 58-aastane naine telefonikõne väidetavalt panga turvateenistuselt ja et öeldi, et tema nimel taheti teha kahtlast tehingut. Naisel paluti siseneda internetpanka ja selle tulemusel võeti tema arvelt 3000,38 eurot.

29. septembril laekus teade, et 22. septembril võttis tundmatu naisterahvas telefoni teel ühendust Lasnamäel elava 64-aastase naisega, teavitas Swedbankis toimuvatest hooldustöödest ning probleemidest naise Smart-ID-ga. Seejärel helistas naisele mees, kes esitles ennast hooldustehnikuna, küsis avaldaja isikukoodi ja Smart-ID PIN-koode, et kontrollida Smart-ID rakenduse toimimist. Mõne hetke pärast helistati uuesti ja paluti avaldajat autentida end internetipangas läbi Smart-ID, ettekäändel hooldustööd lõpuni viia. Selliselt eksitusse viiduna alustas avaldaja internetipangas autentimist ja sisestas PIN1 ning PIN2-koodid, mille käigus sai tundmatu inimene juurdepääsu naise pangakontole ja tegi makseid viie inimese nimele kogusummas 12 184,23 eurot, millest panga abil õnnestus tagasi saada 609,00 eurot.

29. septembril teatati, et 14. septembril võttis tundmatu inimene telefoni teel ühendust Mustamäel elava 67-aastase mehega, esitles ennast Swedbanki sisekontrolli töötajana. Väidetav pangatöötaja teavitas meest tema pangakaardi kuritarvitamisest ja pangatöötaja võimalikust osalemisest selles. Uurimise läbiviimiseks ja raha tagasi saamiseks pidi mees võimaldama kaugjuurdepääsu oma arvutile ja vastavalt juhistele kinnitama tehinguid ID-kaardi PIN koodidega, mille tulemusena oli avaldaja pangakontolt tehtud makseid kahe inimese kontole kogusummas 19 900 eurot.

Piiriturvalisus

29. septembril saabus Helsingist Tallinna Vanasadamasse Nigeeria kodanikust mees, kelle asukoha kindlakstegemist taotleb Austria. Mehe kontaktandmed edastati rahvusvahelise operatiivinfo büroo kontaktkeskuse grupile.

29. septembril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse Ukraina kodanikust mehe suhtes, kelle ütlused Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Mees tabati Tallinnas Vabaõhukooli teel asuvast majautusasutusest, tema viisavaba viibimine lõpetati ennetähtaegselt ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

29. septembril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse Ukraina kodanikust naise suhtes, kes oli viibinud Eestis 24 päeva seadusliku aluseta. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja talle määrati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

28. septembril kella 13 paiku lõi 80-aastane mees Viljandis Tartu tänava korrusmaja keldris puhkenud tüli käigus 72-aastast naabrimeest. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Kelmus

28. septembril avastas Võrus elav 26-aastane naine, et tema nimel on loodud pangakonto, võetud 6200 euro suurune laen ning see siis erinevatele kontodele edasi kantud. Kelmusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

29. septembril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koos piirkonnapolitseinikega Tartumaa ettevõtteid selgitamaks, kas sel töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kontrolliti kaht juriidilist ja 33 füüsilist isikut ning avastati 24 inimest, kelle töötamine ei olnud maksu- ja tolliameti töötamise registris registreeritud. Info neist isikutest edastati maksu- ja tolliametile.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

29. septembril teatati politseile, et 8. septembril Rakveres Tallinna tänava toidukauplusest püüti varastada erinevaid tooteid kogumaksumusega ligikaudu 2140 eurot.

29. septembril sai politsei teate, et 22. septembril Vinni vallas Vinni alevikus spordihoones treener tekitas füüsilist valu alaealisele treenitavale. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. septembril sai politsei teate, et 7. septembril Rakveres Lõõtspilli tänaval toidukauplusest varastati erinevaid tooteid. Kahju on kokku ligikaudu 28 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused

29. septembril teatati politseile, et Narvas Fama põik tänava kaubanduskeskuses omastati 50-aastase mehe õlakotist raha. Kahju on kokku 1800 eurot.

29. septembril teatati politseile, et Narvas Uusküla tänava keldriboksist varastati jalgratas. Kahju on kokku 350 eurot.

29. septembril teatati politseile, et 21. septembril Lüganuse vallas Püssi linnas varastati ekskavaatori kabiinist varustust. Kahju on kokku 575 eurot.

29. septembril sai politsei teate, et ajavahemikul 23. septembrist kuni 24. septembrini Kiviõlis Metsa tänaval varastati kahest teerullist ja laadurist diislikütust. Kahju on kokku 260 eurot.

Kelmused

29. septembril sai politsei teate, et vähetuttava mehe juhendamisel paigaldati 65-aastase Narvas elava naise arvutisse tarkvara Anydesk. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on teostatud ülekanded summas 10560 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. septembril sai politsei teate, et 24. septembril helistas Narva-Jõesuus elavale 68-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal kinnitada Smart-ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 1000 eurot.

29. septembril teatati politseile, et 23. septembril helistas Sillamäel elavale 36-aastasele mehele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal kinnitada Smart-ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 1000 eurot.

Piiriturvalisus

29. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

29. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel 1985. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

29. septembril kontrollis Narva jõel Ida prefektuuri Mustajõe teenistuse kaatripatrull väikelaeva juhti. Mehel tuvastati alkoholijoove, ta kõrvaldati veesõiduki juhtimiselt ja talle määrati trahv 200 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
29. septembril sai politsei teate, et nädalavahetusel on Pärnus Mai tänaval keldriboksist varastatud elektriline tõukeratas. Esialgsetel andmetel on tekitatud varaline kahju ligi 400 eurot.

Raplamaa

Arvutikelmus

29. septembril teatati politseile, et kaks päeva tagasi sõlmis seni tuvastamata mees internetis omavoliliselt laenulepingu 50-aastase naise nimele. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 10 000 eurot.

Teise isiku identiteedi ebaseaduslik kasutamine
29. septembril teatati politseile, et maikuus võttis seni tuvastamata mees oma valdusesse 47-aastase mehe ID-kaardi koos paroolidega ning kasutas seda internetis erinevate tehingute sõlmimisel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus
29. septembril teatati politseile, et kaks nädalat tagasi võttis üks mees Facebookis nähtud tööpakkumise peale ühendust tööd pakkunud 36-aastase naisega. Mees tuli kohale, nõustus tööpakkumisega ning nõudis tööde tegemiseks ja kulude katteks ettemaksu. Pärast ettemaksu tasumist ei tulnud mees kokkulepitud ajal tööle ning temaga ei ole võimalik kontakti saada. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 700 eurot.

Ähvardamine

29. septembril sai politsei teate, et Vana-Vigalas Pikal tänaval õpilaskodu juures ähvardas üks alaealine noormeest teist alaealist noormeest relvataolise esemega. Politsei pidas relvataolise esemega ähvardanud noormehe kahtlustatavana kinni. Täpsemad juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.