Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2021-09-30 08:17:42)


Möödunud ööpäeval registreeriti
Politsei- ja Piirivalveametis 84 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks raske tervisekahjustuse tekitamine, 52 varavastast kuritegu, sh 30 vargust, üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati kaheksa.

Piiril väljastati üks sisenemiskeeld ning Eestist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

28. septembril tuli teade, et Kesklinnas Tartu maantee majutusasutuses ründas 31-aastane mees 34-aastast meest noaga ja lahkus. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

28. septembril anti teada, et Kesklinnas Aia tänava söögikohas ründasid 18- ja 19-aastane mees 18- ja 22-aastast meest, põhjustades neile valu. Politsei pidas ründajad kinni.

28. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänava maja korteris ründas 50-aastane mees oma elukaaslast, 35-aastast naist, põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes. Politsei pidas mehe kinni.

Vargus

28. septembril teatati, et 26. septembril varastati Kesklinnast Aia tänavalt kaupluse juurest lukustatud elektriline tõukeratas. Vargusega tekitatud kahju on 350 eurot.

Kelmused

28. septembril tuli teade, et päev varem sai Lasnamäel elav 38-aastane naine telefonikõne inimeselt, kes tutvustas ennast Swedbanki töötajana ja väitis, et üritab varastada tema pangakontolt raha. Naisel paluti sisestada PIN-koodi, et saaks paigaldada kaitseprogrammi. Teataja sisestaski PIN-koodi ja avastas lõpuks, et tema kontolt on ära võetud 5200 eurot.

28. septembril anti teada, et päev varem helistati Lasnamäel elavale 62-aastasele mehele ja öeldi, et kõne tuleb Swedbanki finantsturvateenistusest. Mees paigaldas oma arvutile programmi AnyDesk, mille abil petturid said varastada avaldaja kontolt 3162,66 eurot.

28. septembril alustati menetlust selles, et 24. septembril helistati erinevatelt numbritelt 51-aastasele mehele, öeldi, et helistatakse panga turvateenistusest ja et teataja nimel taheti võtta kiirlaenu. Mehelt küsiti panga PIN-koode, mille teataja ka andis. Selle tulemusel võeti mehe arvelt 2100 eurot.

Piiriturvalisus

28. septembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Türgi kodanikust mehele, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastatud Schengeni Eesti viisad tunnistati kehtetuks ja ta paigutati riigist lahkumiseni kinnipidamiskeskusesse.

28. septembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus lahkumisettekirjutuse Moldova kodanikust mehele, kes viibis ja töötas Eestis seadusliku aluseta 16 päeva. Mehele määrati üheks aastaks ja kuueks kuuks sissesõidukeeld.

28. septembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus lahkumisettekirjutuse Ukraina kodanikust mehele, kelle töötamine Eestis ei olnud nõuetekohaselt registreeritud. Mehele määrati üheks aastaks ja kuueks kuuks sissesõidukeeld.

28. septembril lõpetas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ennetähtaegselt Ukraina kodanikust mehe viisavaba viibimisaja Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

28. septembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus lahkumisettekirjutuse Ukraina kodanikust mehele, kelle töötamine Eestis ei olnud nõuetekohaselt registreeritud. Samuti oli ta viibinud 27 päeva Eestis seadusliku aluseta. Mehele määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

28. septembril avastati, et Põltsamaa vallas Rõstla küla kinnistult on varastatud kreissaag, mootorsaag, vints, kolm gaasiballooni ja kütust. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Omavoliline sissetung

Politseile laekus teade, et Mustvee vallas Vilusi külas on sisse murtud elumajja. Tekitatud kahju ja täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Vargused

25. septembril varastati Tartus Poe ja Küüni tänava nurgal olevast rattaparklast Scott jalgratas. Kahju on 800 eurot.

25. septembril avastati, et Tartus Lepiku tänava eramu juurest varastati sinise-kollasekirju Scott jalgratas. Kahju on 300 eurot.

22. septembril varastati Tartus Ujula tänava spordihoone juurest musta värvi Scott jalgratas. Kahju on 400 eurot.

Valeraha teade

Politseile laekus teade, et 15. septembril avastati Tartu sularahakeskuses võltsimistunnustega 10-eurone rahatäht, mis saadeti ekspertiisi.

Kelmus

22. septembril avastas Tartus elav 52-aastane mees, et tema nimele on interneti teel võetud järelmaksuga tahvelarvuti ja mobiiltelefon. Mehele tekitatud kahju on 600 eurot.

Piiriturvalisus

28. septembril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud Tartumaa ettevõtteid selgitamaks, kas sel töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kontrollkäigul avastati ühest ettevõttest üheksa Ukraina kodanikku, kelle töötamine Eestis ei olnud nõuetekohaselt registreeritud. Isikutele määrati rahatrahvid ning nende viisavaba viibimine Eestis lõpetati ennetähtaegselt.

28. septembril tõkestati Koidula piiripunktis piiriületus Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

28. septembril sai politsei teate, et Narvas Vahtra tänava korterisse tungisid ukse lõhkumise teel kaks meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

28. septembril sai politsei teate, et 11. septembril Jõhvis Jaama tänava kauplusest varastati kaupa. Kahju on kokku ligikaudu 157 eurot.

Arvutikelmused

28. septembril sai politsei teate, et 28. septembril helistas Narvas elavale 27-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal kinnitada mobiili ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 1200 eurot.

28. septembril sai politsei teate, et 27. septembril helistas Narvas elavale 71-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal kinnitada PIN-kalkulaatori abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 1151 eurot.

Piiriturvalisus

28. septembril kontrollis Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mees viibis Eestis seadusliku aluseta 11 kalendripäeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

28. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest ta ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
28. septembril sai politsei teate, et Pärnus Telliskivi tänaval on sisse murtud garaaži, kust on varastatud jalgratas, kaks kõvaketast ja sõiduautost multimeedia ekraanid. Esialgsel hinnangul on tekitatud kahju ligi 3350 eurot.

28. septembril sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Tihemetsa alevikus seitsmest garaažist varastatud erinevaid tööriistu, autotarbeid, kütust, aiakäru ja jalgratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 2000 eurot.

28. septembril teatati politseile, et eelmise nädala teises pooles varastati Pärnus Rohu tänaval lukustamata sinist värvi jalgratas Scott ja punast värvi laste tõukeratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 425 eurot.

29. septembril teatati politseile, et septembrikuu alguses varastati Pärnus Tallinna maanteel hoovist lukustamata jalgratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 400 eurot.

Raplamaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
28. septembril sai politsei teate, et Alu alevikus rünnati 42-aastast meest, kes sai viga. Kõik juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.