Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalanädalal jagati tervishoiutöötajatele ligi 2000 portsu kala (2021-09-28 09:12:41)

20.-24. septembrini toimunud kalanädalal pakkus Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kalalõunaid tervishoiutöötajatele. Viie haigla peale söödi ära 365 kilo kalafileed ja jagati ligi 2000 portsu kala.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on kalanädal kujunenud ilusaks Eesti toidu kuu lõpetamise traditsiooniks, millega juhitakse tähelepanu kodumaise kalakasvanduse toodangule. "Värske kodumaine kala võiks jõuda sagedamini Eesti elanike toidulauale," lisas minister.

"Tagasiside on olnud ülimalt positiivne ja loodame, et meedikute menüüsse lisandub värsket kodumaist kala veelgi," lausus Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.

Tippkokad valmistasid spetsiaalselt kalanädalaks menüüd angersägast, tuurast, vikerforellist, karpkalast ja angerjast. Hõrgud lõunad jõudsid tervishoiutöötajateni Saaremaa, Viljandi, Valga, Järvamaa ja Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haiglas. Kalanädalal tehtavate toitude retseptid on leitavad veebilehel kalatoidud.ee.

Kalanädal toimus tänavu juba kuuendat korda. Seekord tehti sümboolne tänukummardus tervishoiutöötajate ees, kes pühenduvad iga päev tuhandete abivajajate aitamisele. Varem on peakokad valmistanud kalatoite nii erinevates õppeasutustes kui ka kaitseväes.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.