Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-09-28 08:01:18)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 230 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks röövimine, kuus avaliku korra rasket rikkumist, 93 varavastast kuritegu, sh 60 vargust ning kaks narkoväärtegu. Registreeriti 10 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 74, narkojoobes sõidukijuhte viis.

Eestist saadeti välja kolm inimest, registreeriti neli piirirežiimi rikkumist ja kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine

24. septembril anti teada, et Mustamäel E. Vilde teel ähvardas joobes 41-aastane mees relvataolise esemega 39-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

26. augustil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval toimub kaklus mitme mehe vahel, mille käigus lõi 21-aastane mees kasutades nukiraudu rusikaga näkku 20-aastasele mehele.

Kehaline väärkohtlemine

24. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Mullamaa tänaval ründasid seni kindlaks tegemata inimesed 22-aastast meest ja põhjustasid talle kehavigastusi. Kiirabi viis kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. septembril laekus teade, et Kristiines Järve tänava majas ründas 20-aastane mees oma elukaaslast, 19-aastast naist, ning põhjustas talle valu ja kehavigastusi. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes. Politsei pidas mehe kinni.

25. septembril tuli teade, et Kesklinnas Lastekodu tänava maja korteris ründas 43-aastane mees oma elukaaslast, 50-aastast naist ja põhjustas talle valu. Politsei pidas mehe kinni.

25. septembril anti teada, et Kesklinnas J. Kunderi tänaval tekkis füüsiline konflikt 25-aastase mehe ja 27-aastase naise vahel. Konflikti käigus said mõlemad osapooled kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. septembril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänava korteris ründas 25-aastane naine noaga enda elukaaslast, 30-aastast meest ja tekitas talle kehavigastuse. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes. Kiirabi vaatas mehe kohapeal üle, politsei pidas naise kinni.


26. septembril teati, et Lasnamäel Majaka tänaval ähvardas 42-aastane mees tekkinud konflikti käigus noaga enda endist elukaaslast, 32-aastast naist. Juhtunu juures viibis ka alaealine laps. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


26. septembril teati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval toimus kaklus mitme mehe vahel, mille käigus lõi 20-aastane mees koos seni tundmatute inimestega kahte 27-aastast meest, mille tagajärjel tundsid kannatanud füüsilist valu ja said vigastusi. Politseinikud toimetasid 20-aastase mehe kainenema.

26. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Aarde tänaval korteris tõukas 36-aastane mees enda elukaaslast, 31-aastast naist, mille tagajärjel naine kukkus ja kaotas teadvuse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. septembril teatati, et Tööstuse tänaval meelelahutusasutuses tungis 42-aastane mees kallale 55-aastasele mehele, põhjustades sellega kannatanule valu ja tervisekahjustusi. Politsei pidas 42-aastase mehe kinni.

26. septembril teatati, et Lasnamäel Kalevipoja tänaval korteris tekkis konflikt tuttavate vahel, mille käigus 40-aastane mees lõi 24-aastast naist ja tegi noaga kaks ründavat liigutust. Kannatanu tundis teo tagajärjel füüsilist valu ja sai kehalisi vigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

26. septembril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval viskas 60-aastane alkoholi tarvitanud mees enda elukaaslast, 63-aastast naist puuviljakorviga, mille tagajärjel tundis kannatanu füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

25. septembril teatati, et Kristiinest Kuldnoka tänava maja trepikojast on öö jooksul varastatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.


26. augustil teatati, et Kesklinnas Rotermanni tänaval korterist on ajavahemikul 22.08-19.09 varastatud kaelakee, käekett ja kõrvarõngad. Vargusega tekitatud kahju kokku 25 000 eurot.

Kelmus

24. septembril alustati menetlust kelmuses. 18. augustil leidis Lasnamäel elav 37-aastane mees Facebookist reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust Bitcoinidega. Mees registreeris end kauplemisplatvormil ezcfds.com ning peatselt võttis kannatanuga ühendust vene keelt kõnelev isik, kes sai mehe arvutile kaugjuurdepääsu AnyDesk programmi kaudu. Kannatanu teostas esimese sissemaksu 252,96 eurot Türgi maksevahendusfirma Sipay kaudu. Järgmisel päeval õhutati meest tegema veel üht kaardimakset summas 762,01 eurot. 20. augustil laekus mehe pangakontole Türgi maksevahendusfirma Sipay kaudu kaardimakse summas 64,82 eurot, mis pidi kinnitama, et antud kauplemisplatvormilt on võimalik raha välja võtta. 27. augustil õhutati meest vormistama Bondora kiirlaen summas 10 000 eurot, mis samal päeval oli üle kantud Binance krüptoraha firmas kannatanu nimele avatud Bitcoini rahakotti ning seal edasi väidetavalt kauplemisplatvormile. Kui mees palus raha tagastamist, siis seda erinevatel ettekäänetel ei tehtud ning nõuti juurdemakseid. Kelmusega tekitatud kahju 10950,15 eurot.


24. septembril alustati menetlust selles kelmuses. 31. augustil leidis 64-aastane Nõmmel elav mees Facebookist reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust aktsiaturul. Mees registreeris end kauplemisplatvormil excfds.com ning teostas esimese sissemaksu kaardimaksena summas 251,79 eurot Türgi maksevahendusfirma Sipay kaudu. Summa kajastus kauplemisplatvormil ning mõni aeg hiljem helistas talle kauplemisplatvormi kontohaldur ja soovis läbi TeamViewer programmi kauplemist juhendada. See äratas mehes kahtlust, ta üritas kauplemisplatvormilt raha välja võtta, kuid ta ei saanud seda teha. Kelmusega tekitatud kahju 251,79 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

25. septembril anti teada, et Anija vallas ründasid kaks seni kindlaks tegemata meest 21-aastast meest, tekitasid talle valu ja kehavigastusi.

Vargus

24. septembril teatati, et Tabasalu alevikus varastati kinniselt ja lukustatud terrassilt elektriline tõukeratas koos laadijaga. Vargusega tekitatud kahju 600 eurot.

Piiriturvalisus

24. septembril tunnistas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus Moldova kodanikust mehele väljastatud Schengeni Eesti viisa kehtetuks ning lõpetas ennetähtaegselt tema viisavaba viibimise. Mees oli 19. septembril pannud toime poevarguse. Talle koostati lahkumisettekirjutus ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

24. septembril tunnistas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus kehtetuks Ukraina kodanikust mehele väljastatud Eesti viisa ning lõpetas ennetähtaegselt tema viisavaba viibimise. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et 21. septembril varastati Kambja vallas Tõrvandi aleviku kauplusest neli pudelit konjakit. Vargusega tekitatud kahju ja täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. septembril teatati, et Tartus Kalda tee kauplusest varastati erinevaid brändirõivaid. Vargusega tekitatud kahju ja juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. septembril varastati Tartus Kaunase puiestee kauplusest alkohoolseid jooke. Vargusega tekitatud kahju on 236 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu

24. septembri hilisõhtul ähvardas alkoholijoobes 34-aastane mees Elvas Kirde tänava kortermajas relvataolise esemega naabrit ning väljakutsele reageerinud politseinikku. Mees peeti kahtlustatavana kinni, tema valduses olnud õhkrelv võeti hoiule. Juhtunu täpsemaid üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

25. septembril sai politsei väljakutse Tõrva linna Patküla tänavale, kus joobes 48-aastane mees oli tüli käigus löönud oma isa. Politsei pidas mehe kinni ning viis esmalt arestimajja kainenema. Viga saanud 73-aastase mehe viisid meedikud esmaabiks haiglasse.

Piiriturvalisus

24. septembri hommikul avastas Saatse kordoni radarvaatleja Võrumaal Setomaa vallas Värska-Ulitina teel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse 64-aastase mehe poolt Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Mehega vesteldes ilmnes, et viimane olnud terve öö metsas ekselnud ning väljapääsu otsinud. Hommikuvalguses leidis mees viimaks sihi ning asus sedamööda kodupoole liikuma. Paraku viis otsetee mehe kaks korda ekslikult ja ebaseaduslikult üle ajutise kontrolljoone. Piirivalvurid tegid mehele suulise hoiatuse, talle selgitati piiri kulgemist ja sellega seonduvaid piiranguid ning peale vestlust aitasid piirivalvurid mehe turvaliselt koju.

24. septembri pealelõunal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isikud lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. septembri õhtupoolikul avastas Saatse kordoni radarvaatleja ebaseadusliku piiriületuse Pihkva järvel. Väikelaev, kahe inimesega pardal, liikus Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid peatasid aluse ning selle kapten kutsuti menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse, kus talle riigipiiriseaduse rikkumise eest 80-eurone rahatrahv määrati.

26. septembri hommikul tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine Ukraina kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. septembri ennelõunal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Moldova kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. septembril avastasid Saatse kordoni piirivalvurid Setomaa vallas piirirežiimi rikkumise. Piiriribal viibinud 1992.aastal sündinud mees peeti kinni ja talle määrati riigipiiriseaduse rikkumise eest 80-eurone rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
25. septembril sai politsei teate, et Haljala vallas Aia tänaval tekitas 51-aastane mees oma elukaaslasele füüsilist valu. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
26. septembril sai politsei teate, et ajavahemikul 12. septembrist kuni 26. septembrini Tapa vallas talu kinnistult varastati kuus mesitaru koos mesilastega. Kahju on kokku 2400 eurot.

Ida-Virumaa

Ähvardamine
26. septembril teatati politseile, et Narvas Puškini tänaval ähvardati kahte meest noaga. Politsei pidas ähvardaja kinni.

Kehalised väärkohtlemised
25. septembril sai politsei teate, et Narvas Vaksali tänava korteris löödi naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 48-aastase mehe.

25. septembril teatati politseile, et Jõhvis Soo tänaval mees tekitas füüsilist valu naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 56-aastase mehe.

25. septembril sai politsei teate, et Sillamäel Majakovski tänaval tungis 46-aastane mees korterisse ning tekitas füüsilist valu talle tuttavale korteri omanikule ja tema abikaasale. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

25. septembril sai politsei teate, et Narvas Võidu tänava korteris tekitas 30-aastane mees oma elukaaslasele füüsilist valu. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

25. septembril sai politsei teate, et Narvas Kreenholmi tänaval löödi 34-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. septembril teatati politseile, et Narvas Jõe tänava baari juures löödi meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 42-aastase mehe.

Arvutikelmus
Politseile teatati, et 24. septembril helistas Sillamäel elavale 72-aastasele mehele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal kinnitada Smart ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 3600 eurot.

Vargus
24. septembril teatas 46-aastane naine, et Jõhvis Hariduse tänava spordiklubis varastati tema lapsel kõrvaklapid. Kahju on kokku 236 eurot.

24. septembril teatati politseile, et Jõhvis Narva mnt kaupluses püüdsid kaks alaealist tüdrukut lahkuda kauplusest kauba eest maksmata. Turvatöötaja sekkumisel tagastati 215 euro väärtuses kaupa rikkumata kujul kauplusele.

Piiriturvalisus
25. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1981. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega meest, kes esitas piiriületusel teisele isikule kuuluvat passi. Mees suundus Venemaa Föderatsiooni.

26. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kolme Valgevene Vabariigi kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Isikutele väljastati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni

26. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi viis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
26. septembril sai politsei teate, et Paides ründas kortermajas 26-aastast naist tema elukaaslase. Naine sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Läänemaa

Avaliku korra raske rikkumine
25. septembril sai politsei teate, et Haapsalus ründas seni tuvastamata mees 44-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised
24. septembril sai politsei teate, et Haapsalus kortermajas lõi 52-aastane naine ühte oma pereliiget, kes sai viga.

25. septembril teatati politseile, et Oru osavallas kortermajas lõi 34-aastane mees enda tuttavat naist, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargused
25. septembril sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Pärnus Raba tänaval sisenetud lukustamata kõrvalhoonesse, kust on varastatud erinevaid tööriistu. Tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

27. septembril sai politsei teate, et viimase kolme päeva jooksul on Pärnus Niidu tänaval sisse murtud ühte ettevõtte ruumidesse, kust on varastatud erinevaid tööriistu. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 9350 eurot.

Kelmus
24. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et augustis pakuti ühele mehele Facebooki grupis võimalust osta torusauna. Mees oli pakkumisest huvitatud ning tegi ettemaksu ühe välismaise ettevõtte pangakontole. Pärast ettemaksu ei ole enam võimalik müüjaga kontakti saada ning tänaseni ei ole mees ka ostetud torusauna kätte saanud. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 1175 eurot.

Raplamaa

Arvutikelmus
24. septembril teatati politseile, et eelmisel päeval helistas 31-aastasele naisele üks vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas ennast ühe pangatöötajana. Mees väitis, et naise pangakontot ning tema isikuandmeid üritatakse kuritarvitada, mistõttu on vaja koheselt sekkuda. Helistaja teadis naise panga kasutajatunnust, isikukoodi ning palus tal Smart-ID kaudu oma isik kinnitada. Naine kinnitas oma isiku ning selle abil tehti erinevaid toiminguid naise pangakontol, sealhulgas 9780-eurone ülekanne ühele välismaisele pangakontole. Panga kiire sekkumise tõttu peatati tehing ning naine sai kogu summa tagasi.

Kehaline väärkohtlemine
24. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et nädala eest Rapla vallas ründas 57-aastane mees endale tuttavat 55-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
24. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et juulikuus tungisid Kuressaares ühes meelelahutusasutuses seni tuvastamata isikud kallale 20-aastasele mehele, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus
23. septembril teatati politseile, et 47-aastane naine sai kõne vene keelt kõnelevalt mehelt, et tutvustas talle erinevaid investeerimisvõimalusi. Mees veenis naist, et ta laeks alla Metatraderi, AnyDeski ja Binance rakendused. Naine tegi seda ning edasine suhtlus jätkus WhatsAppi suhtlusrakenduses. Näiliselt tekitati naisele ettekujutus, et pärast tema esmaseid sissemakseid teenis ta kasumit ning teenitud summa kanti tema pangakontole. Seejärel võeti naise nimele erinevatest laenuasutustest laenu ning paluti naisel need tehingud Smart-ID kaudu kinnitada. Naine kinnitas tehingud ning raha kanti osadena ühele krüptovara platvormile. Lisaks tegi naine ka makse kindlustusfondi, mille abil oli väidetavalt võimalik tagasi saada raha, mis kaotati ühe ebaõnnestunud tehingu tõttu. Esialgsel hinnangul ja erinevate tehingute tulemusel tekitati naisele varalist kahju ligi 28 540 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.