Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
AS-i Grüne Fee Eesti korduskontrolli tulemused olid puhtad (2021-09-22 10:26:42)


13. septembril tegi Põllumajandus- ja Toiduamet ette teatamata taimekaitsevahendite kasutamise kontrolli ettevõttesse AS Grüne Fee Eesti. Analüüside tulemused näitasid, et ükski võetud proovidest taimekaitsevahendite jääke ei sisaldanud.

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) taimekaitse ja väetiste osakonna juhataja Eva Lindi sõnul vaadati kontrolli käigus põhjalikult üle nii kasvuhooned, hoiuruumid kui arvestuse pidamine. Samuti võeti ettevõtte tootmisest võimalike taimekaitsevahendi jääkide määramiseks kokku kolm kontrollproovi. "Lehtsalati proov võeti juhusliku valiku alusel pakkimisliinilt, kuhu saabusid salatid otse kasvuhoonest enne nende pakendamist," räägib Lind. "Kurgist võeti samuti juhusliku valiku alusel kaks kontrollproovi. Üks proov võeti laoruumist, kiletatud ja pakitud toodangust, mis läheb turustamisele, ning teine kasvuhoones kasvavatest kurkidest, mis lähevad koristamisele mõne päeva pärast."

Kontrolli käigus PTA rikkumisi ei tuvastanud. "Analüüside tulemuste põhjal saame teada anda, et ükski võetud proov ei sisaldanud taimekaitsevahendite jääke," sõnab Lind.

Kontrolli juures viibinud ettevõtte esindaja Raivo Külasepa sõnul ei ole eelmisest kontrollist alates taimekaitsevahendeid kasutatud ning taimekaitsega seonduvast tegevusest on kõrvaldatud agronoom, kelle taimekaitsetunnistuse PTA kehtetuks tunnistas.

Sel aastal leiti Grüne Fee ehk Luunja kurkidest Eestis keelatud taimekaitsevahendi jääke, mistõttu on AS Grüne Fee Eesti edaspidi PTA järelevalve teravdatud tähelepanu all.

PTA rõhutab veelkord, et Eestis tohib kasutada ainult neid vahendeid, mis on Eesti taimekaitsevahendite registris.

(Registri leiad kopeerides lingi Mozilla Firefoxi veebibrauserisse, kui muidu kasutad Exploreri veebibrauserit)

https://portaal.agri.ee/avalik/#/taimekaitse/taimekaitsevahendid-otsing/et

 

Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.