Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-09-22 08:31:43)

 

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 83 avaldust ja teadet kuritegudest, nende seas oli 52 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 33 vargust. Tabati kaheksa alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

Riigist saadeti välja kaks isikut ning tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

20. septembril anti teada, et Nõmmel Adra tänaval ründas 36-aastane mees endale tuttavaid 38-aastast ja 51-aastast meest, tekitas neile valu ja kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

Kelmus

20. septembril tuli teade, et 17. septembril helistati 56-aastasele Lasnamäel elavale mehele, tutvustati end SEB Panga töötajana ja öeldi, et tema arvelt on tehtud kahtlane tehing. Seejärel paluti mehel siseneda internetipanka selleks, et panna pangakaardile peale kaitseprogramm. Mees tegi nagu palutud ja avastas hiljem, et tema kontolt on kantud üle võõra inimese kontole üle 14 800 eurot.

20. septembril anti teada, et 17. septembril helistati 40-aastasele Mustamäel elavale mehele. Helistaja väitis, et helistab SEB Pangast ja mehe pangakonto vastu on toime pandud ebaseaduslik rünne. Kannatanu sisenes pangakontole Smart-ID kaudu, sisestas oma PIN1-ja PIN2- koodid, samuti taheti kindlustada tema pangakaart. Kõned erinevatelt numbritelt kestsid kolm tundi. Selleks, et saaks muuta tema andmeid ja panna peale kaitset, suunati mees ennast registreerima lehele Transfer Go, mida ta ka tegi. 18. septembril sisenes mees oma internetipanka ja nägi, et tema kontol oli jääk 3 eurot. 20. septembril SEB panga kontoris selgus, et mehe nimele on avatud veel kolm kontot ja lisaks võetud kolmel korral kreeditlaenu summades 10 000 eurot, 2 950 eurot ja 12 000 eurot. Need summad olid kantud petiste kontole. Enne pettust oli mehe pangakontol isiklikku raha 25 193,35 eurot.

Piiriturvalisus

20. septembril peeti Tallinna lennujaamas Eestist lahkumisel kinni Ukraina kodanikust naine, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 40 päeva. Naisele määrati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja tal lubati riigist lahkuda.

20. septembril kontrolliti Tallinna lennujaamas Eestist lahkumisel Ukraina kodanikust naist, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 29 päeva. Naisele määrati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja tal lubati riigist lahkuda.

20. septembril viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse Ukraina kodanikust mehe suhtes, kellele on kehtestatud sissesõidukeeld. Mees peeti kinni ja talle koostati sundtäidetav lahkumisettekirjutus. Sama päeva õhtul lahkus ta lennuga Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Omavoliline sissetung

18. septembril avastati, et Mustvees Aia tänaval on sisse murtud eramusse, kust oli minema viidud külmikus olnud toitu, alkohoolseid jooke ning sularaha. Kahju on umbes 300 eurot.

Tartumaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et 6. septembril soovis Tartus elav mees Facebooki vahendusel osta kõlareid. Sobiliku seadme leidnuna kandis mees müüjale 4972 eurot, mis oli tasu nii kauba kui ka saatmise eest, kuid tänaseni ei ole mees soetatud kõlareid kätte saanud ega ole tagasi saanud ka oma raha. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Viljandimaa

Ähvardamine

19. septembril laekus politseile teade, et 18-aastane Viljandis elav mees ähvardab oma endist tüdruksõpra ning tema lähedasi vägivallaga. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

Ööl vastu 21. septembrit tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Moldova kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

20. septembril sai politsei teate, et Rakveres ehituskauplusest varastati tööriistu. Kahju on kokku 518 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

20. septembril sai politsei teate, et Narvas Joala tänava korteris lõi 27-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

20. septembril sai politsei teate, et Narvas aiandusühistu territooriumil löödi 61-aastast meest. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

20. septembril sai politsei teate, et Narvas Puškini tänava hotellis tekitas tundmatu mees füüsilist valu ja kehavigastusi 23-aastasele mehele. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

Politseile teatas 60-aastane Lüganuse vallas elav mees, et viimase aasta jooksul ta on teinud ülekandeid firma Trust Group International kontole investeerimise eesmärgil.

Kahju on kokku ligikaudu 14000 eurot.

Politseile teatas 65-aastane Narvas elav mees, et ajavahemikul 14. septembrist kuni 16. septembrini tegi ta tundmatu inimese palvel investeerimise eesmärgil ülekandeid võõrale pangakontole. Kahju on kokku ligikaudu 17019 eurot.

Piiriturvalisus

20. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi kuus Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

20. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1990. aastal sündinud Eestis elavat määratlemata kodakondsusega meest, kel oli kehtiv karantiinikohustus. Mehele selgitati, et ta peab viibima oma elukohas isolatsioonis. Isik suundus tagasi Eesti Vabariiki.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Ähvardamine
20. septembril sai politsei teate, et Pärnus eramus ähvardas 58-aastane mees suusõnaliselt oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
20. septembril sai politsei teate, et varem vargusi toime pannud 28-aastane naine varastas Pärnus Riia maanteel kauplusest erinevaid tooteid. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Vargused
20. septembril sai politsei teate, et varem vargusi toime pannud 48-aastane mees varastas Raplas Tallinna maantee kauplusest alkoholi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

20. septembril teatati politseile, et Kehtna vallas Staadioni tänava keldrist on ühiskasutuses olevast vahekäigust varastatud akumuruniiduk. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 365 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.