Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Isesõitev muuseumibuss läbib poolsada kilomeetrit päevas ja on teenindanud üle 100 reisija (2021-09-20 08:20:43)


Muuseumibussi sõidugraafik

Septembri algusest sõidab Eesti Rahva Muuseumi ja Tartu Linnamuuseumi vahel isebuss, mis on paari nädalaga jõudnud teenindada üle saja reisija ning sõitnud umbes poolsada kilomeetrit päevas.

Muuseumibuss on reisijaid sõidutanud juba kaks nädalat ning huvi uudse teenuse vastu on olnud märgatav. Esimesel nädalavahetusel sõitis muuseumibussiga tervelt 70 huvilist ja teisel nädalal kokku 75 inimest. Teise nädala lõpus tuli bussil pista rinda ka tehniliste probleemidega, mistõttu said sõitu nautida vaid loetud reisijad.

Isebuss teeb Eesti Rahva Muuseumi ja Tartu Linnamuuseumi vahel päevas umbes 13 ringi ning kokku on see teekond keskmiselt 59 kilomeetrit pikk. Marsruudil peatub buss ERM-i ja linnamuuseumi parklates, soovijad saavad väljuda ka vahepealsel teekonnal.

Isebuss sõidab 24. oktoobrini igal nädalal kolmapäevast pühapäevani kell 10.00 - 18.00. Buss väljub Eesti Rahva Muuseumi juurest igal täis- ja pooltunnil ning linnamuuseumi juurest iigal veerand- ja kolmveerandtunnil. Ajavahemikus kell 12.00 - 13.30 on bussil laadimispeatus. Kokku mahub muuseumibussi seitse reisijat ja sõiduoperaator.

Kaks kuud kestva projekti eesmärk on teha järgmine samm autonoomsete sõidukite saamisel linnatranspordi loomulikuks osaks. Iseauto ühendab Tartu Linnamuuseumi ja Eesti Rahva Muuseumi kesklinnaga, pakkudes inimestele võimalust katsetada uuenduslikku, keskkonnasõbralikku ja vajaduspõhiselt toimivat ühistransporti. Projekt sai alguse koostöös ettevõtetega Auve Tech ja Modern Mobility.


Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.