Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidutootjad tutvustavad oma tooteid Riia toidumessil (2021-09-10 08:03:07)


9. - 11. septembrini
toimub Riias Kipsala messikeskuses taas Balti riikide suurim toidumess Riga Food 2021, kus osalevad ka Eesti toidutootjad. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda viib tänavu messile oma tooteid tutvustama Värska Vesi AS, Nõo Lihatööstus AS, Rõngu Mahl AS ja Kadarbiku Köögivili OÜ.

"Naaberriik Läti on meie toidutootjatele üks olulisemaid eksporditurgusid. Läti oli selle aasta esimesel poolaastal Eesti päritolu põllumajandussaadustele ja toidukaupadele kõige olulisem eksporditurg. Käesoleva aasta esimesel poolel eksporditi Eesti päritolu põllumajandussaaduseid ja toidukaupu Lätti 101 miljoni euro väärtuses, mis moodustas 20% antud kaubagrupi koguekspordist. Võrreldes möödunud aasta sama ajaga kasvas eksport Lätti 5% võrra," selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar.

Värska Vesi AS osaleb Riia Toidumessil esimest korda. Tänavu avas ettevõte uue tootmisliini, mis võimaldab kasvatada jookide tootmismahtusid 30% ning tuua turule valiku uut maitsevett ja mineraalvee põhjal toodetud segujooke. Värska Vesi AS ekspordib juba praegu 25%, millest Läti turg moodustab ca poole. Riia messil tutvustab ettevõte oma uusi segujooke ning naturaalsel mineraalveel põhinevaid spordijooke.

Rõngu Mahl AS osaleb Riia Toidumessil teist korda. Ettevõtte Eesti ja Baltikumi turujuhi Raimo Reineri sõnul on neil suur valik ekspordivõimekusega tooteid, millega Läti tarbija tähelepanu püüda. Valikus on nii lisatud suhkruta, säilitusainevabasid kui ka ökotooteid. Lähiajal on ettevõttel plaan siseneda Läti turule ning messil osalemise üks oluline eesmärk on luua vajalikud kontaktid.

Nõo Lihatööstus AS tooted on Läti turul tuntud juba alates 2006. aastast. Riia messil tutvustatakse tarbijatele valikut uusi tooteid, mille pakendid on ettevõtte brändiuuenduse tulemusena saanud värske ilme.

Kadarbiku Köögivili OÜ jaoks on Läti peamine eksporditurg. Messil on osaletud juba aastaid. Käesoleval aastal tutvustab ettevõte oma uusi värskelt pressitud mahlasid ning loodab luua uusi ärikontakte.

Statistikaameti andmetel moodustab kõige suurema osa Lätti eksporditud põllumajandussaadustest ja toidukaupadest piim ja piimatooted, millele järgnevad lihast ja kalast valmistatud toidukaubad, liha ja subproduktid ning joogid.

Eestis toodetud või töödeldud põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport oli Maaeluministeeriumi andmetel 2021. aasta esimesel poolel hinnanguliselt kokku 495 mln eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes 5%. I poolaastal eksporditi kaupu kokku 104 sihtriiki. 56% ekspordikäibest moodustas kaupade müük nelja lähiriiki: Lätti, Soome, Leetu ja Rootsi. Eksport kasvas Lätti (+5%) ja Soome (+2%), langes Leetu (-5%) ja Rootsi (-2%).

Baltimaade suurim toidumess toimub Riias tänavu 26. korda ja messil on kavas lisaks väljapanekutele rohkesti erinevaid toidutööstusi puudutavaid võistlusi ja esitlusi, mis toovad välja toidutööstuste arengut ja innovatsiooni. COVID-19 pandeemia tõttu Riia toidumessi eksponentide arv kahanenud 450-lt 300le, kuid messist võtavad osa siiski 15 riigi eksponendid. Info leiab: https://www.bt1.lv/rigafood/eng/index.php

Eesti stend on 63 m2 ning eksponendid on kõik ühel stendil. Stendi kujundas EPKK pikaajaline koostööpartner disainer Marju Liigand, stendi ehitas Taveco Disain OÜ. Eesti stendi nr on B22/C23. Messil osalemist toetab Maaeluministeerium turuarendustoetuse kaudu.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.