Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Rahva Muuseumi ja Linnamuuseumi vahel hakkab sõitma muuseumibuss (2021-09-02 08:17:08)


Neljapäeval, 2. septembril alustab Eesti Rahva Muuseumi ja Linnamuuseumi vahel sõitmist Eestis toodetud Auve Techi iseauto ehk isejuhtiv kaheksakohaline sõiduk. Muuseumibussiga saavad kõik huvilised sõita kahe kuu jooksul kolmapäevast pühapäevani.

Muuseumibussi teekond kulgeb mööda Roosi tänava sõiduteed Eesti Rahva Muuseumi ja Linnamuuseumi vahel ning marsruudil on kokku seitse peatust. Kesklinna poolt saab sõitu alustada Linnamuuseumi bussipeatusest ja ERM poolel A-parkla bussipeatusest. Buss töötab kolmapäevast pühapäevani kell 10.00 - 18.00 ning väljub Eesti Rahva Muuseumi juurest igal täis- ja pooltunnil. Kokku mahub muuseumibussi seitse reisijat ja sõiduoperaator.


Muuseumibussi trajektooril muutub vähesel määral liikluskorraldus ning liiklejatel palutakse olla tähelepanelikud.

Kaks kuud kestva projekti eesmärk on teha järgmine samm autonoomsete sõidukite saamisel linnatranspordi loomulikuks osaks. Iseauto ühendab Tartu Linnamuuseumi ja Eesti Rahva Muuseumi kesklinnaga, pakkudes inimestele võimalust katsetada uuenduslikku, keskkonnasõbralikku ja vajaduspõhiselt toimivat ühistransporti.

Tartu on üks kümnest Euroopa Liidu linnast, kus Euroopa Komisjoni rahastatud projekt Ride2Autonomy aset leiab. Ühistranspordi automatiseerimine, sealhulgas isejuhtivate busside tellimis- ja haldamistarkvara loomine ning kasutuselevõtt on kohalike omavalitsuste jaoks lähiaja suur väljakutse. Üleeuroopalise projekti Ride2Autonomy eesmärk on koguda praktilisi kogemusi isejuhtivate busside ja nendel põhineva teenuse kasutuselevõtust linnade ühistranspordi korraldamisel. Saadud kogemusi jagatakse kõikide huvitatud omavalitsustega üle Euroopa Liidu, et süvendada koostööd autonoomsete busside ühistransporditeenuse arenduses.


Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.