Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabaduse puiestee ja Emajõe-äärne park saavad uue valgustuse (2021-08-12 08:07:38)


Tartu kesklinnas alustatakse Vabaduse puiestee ja Emajõe-äärse pargiala valgustuse rekonstrueerimist. Uue valgustuse saavad ka Vabaduse puiestikus olevad monumendid.

"Vabaduse puiestik kui oluline kesklinna pargiala läbib sel aastal põhjaliku uuenduskuuri," rääkis abilinnapea Raimond Tamm. "Lisaks valgustuse uuendamisele oleme seal ette võtnud nii teede ja treppide korrastamise kui ka elurikkuse suurendamisega seonduvaid tegevusi. Lisaks tänapäevasele valgustusele saavad väärikalt välja valgustatud ka sealsed suure kultuuriajaloolise väärtusega monumendid."

Tänavavalgustus rekonstrueeritakse raekoja platsi ja Laia tänava vahele jääval Vabaduse puiestee lõigul ning Kaarsilla ja Vabadussilla vahele jäävas Vabaduse puiestikus. Välja vahetatakse 13 sõidutee-äärset valgustit koos mastidega ja 51 valguspunkti pargis. Monumentide valgustamiseks paigaldatakse kümme spetsiaalset valgustit. Paigaldatakse ka uued püsivoolukilbid ning uuendatakse kaabelliinid.

Parki tulevad vanalinna-tüüpi valgustid ja mastid. Valgusallikateks on keskkonnasõbralikud värvustemperatuuri muutvad LED-lambid, mis põlevad südaöösel soojema valgusega ja muul ajal külmema värvusega. Vabaduse puiesteele tulevad kaasaegsed tänavale sobivad LED-valgustid.

Tööde valmimistähtaeg on selle aasta lõpp.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.