Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 14 (485) (2021-08-05 08:20:21)


FOOKUSES!

Avatud talude päev 2021 - millal meie maale elama kolime?

 

Eestimaal on arvatavasti vähe inimesi, kes ei ole kuulnud avatud talude päevast, mis sel aastal toimus üle-eestiliselt juba seitsmendat korda!

Kui siia juurde arvestada see, et avatud talude päev sai alguse aastatel 2012-2014 kahe Järvamaa LEADER tegevusgrupi algatusest, siis oli sel aastal avatud talude päeval esimene ümmargune juubel -10 aastat avatud talude päevi Eestimaal. Väga uhke!

Loe edasi >>

AS BALTIMERE INVEST: Kanepiseemnete väärindamine suure valgusisaldusega kontsentraadiks

Kanepiseemned teeb eriliseks nende biokeemiline koostis: seemnekanepi seemned sisaldavad ligi 35% kõrgväärtuslikku õli, ligi 25% proteiini, 20-30% süsivesikuid, 10-15% kiudaineid ning ohtralt mineraalaineid (eriti fosforit, kaaliumi, magneesiumi, kaltsiumi, aga ka rauda ja tsinki), vitamiine (A, B (v.a B12), C, E, karotinoidid) ning klorofülli, lisaks veel antioksüdante ja oomega-rasvhappeid.

Projekti eesmärk oli luua kanepiseemnetest suure valgusisaldusega kontsentraadi väärindamistehnoloogia katsetootmise tasemel. Plaanis oli katsetada olemasolevat laboritasemelist tehnoloogiat ja toota piisavas ulatuses näidiseid, et koostööpartnerid saaksid kinnitada toodete sobivust toiduainetööstuses kasutamiseks.

Loe edasi >>


Infokirja loe edasi klikkides lingil 

Allikas: Maainfo.ee teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.