Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti teade (2021-07-23 07:23:10)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 79 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 38 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust (kaks sõidukitest). Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada kuus inimest. Tabati viis alkoholijoobes sõidukijuhti.

Registreeriti kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
21. juulil teatati, et Mustakivi teel oleva kaubanduskeskuse parklas tungis seni tuvastamata mees kallale 44-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks alustati menetlus.

21. juulil teatati, et Kentmanni tänaval asuvas korteris kasutas 26-aastane naine vägivalda 47-aastase mehe suhtes. Naine toimetati kainenema.

Kelmused
21. juulil alustati menetlust selles, et 68-aastasele naisele kirjutati e-kiri väidetavalt Saksamaal tegutseva DMF Bank esindajatelt, milles lubati, et naise poolt varem Edgedale Finance kauplemisplatvormil kaotatud raha on nende kontol ning seda on võimalik tagasi saada. Edasine suhtlus kelmidega toimus Skype kaudu, kus naist juhendati avama kontot veebilehel dmf-bank.com, edastama enda foto koos isikut tõendava dokumendiga. Dmf.bank.com lehel kajastus deposiit summas 87225 dollarit, mis pidi väidetavalt kuuluma naisele. Pärast seda petsid väidetavad panga esindajad naiselt välja erinevatel ettekäänetel kaardimakseid kogusummas 53335 eurot, kuid enne lubatud raha naine kätte ei saanud.

21. juulil alustati menetlust selles, et 70-aastasele naisele helistati ning tutvustati end Swedpanga töötajana ja väideti, et keegi üritab tema kontolt raha varastada. Naisel paluti sisestada PIN-koodid, et kaitseprogramm peale panna ning naine tegi seda. Pärast avastas naine, et tema kontolt on võetud 3127 eurot.

21. juulil alustati menetlust selles, et 26-aastasele naisele helistas tundmatu mees, kes esitles end Swedpanga töötajana ning ütles, et naise kontolt proovib keegi ülekannet teha. Mees küsis naiselt tema kasutajatunnust, mille naine ka ütles. Hiljem rääkis naisega teine mees, kes küsis tema isikukoodi ja käskis naisel minna läbi Smart-ID oma pangakontole ning palus kinnitada PIN1 ja PIN2 koodid. Naise kontolt kadus 770 eurot.

Vargused
21. juulil teatati, et Viru tänaval varastati käekott, mille sees oli iPhone. Kahjusumma 850 euro.

21. juulil teatati, et Puu tänaval asuva maja hoovist varastati jalgratas. Kahjusumma 795 eurot.

Harjumaa

Vargus
21. juulil teatati, et Maardu linnas seisnud sõidukilt Subaru varastati peegel. Kahjusumma üle 600 euro.

Juhtum piiril
21. juulil viidi läbi illegaalimenetlus 1988. aastal sündinud Colombia Vabariigi kodanikust naise suhtes, kes saabus Eestisse eesmärgiga osutada intiimteenuseid. Naisele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et nädalavahetusel varastati Tartu kesklinnas jõe ääres maganud mehelt pangakaart, millega võeti mehe kontolt 500 eurot ja tehti teisi tehinguid.

Vargus

Politseile laekus teade, et juuli alguses varastati Kastani tänaval ettevõtte kontorist sülearvuti Lenovo Legion. Kahju on 770 eurot.

Piiriturvalisus

21. juulil kontrollisid piirivalvurid Kagu piiripunktis kolme Venemaa ja üht Ukraina kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, kuna nad ei olnud koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Kõik nad suunati tagasi Venemaale.

21. juuli õhtul kontrollisid piirivalvurid Peipsil paati, mis ei olnud nõuetekohaselt oma minekut piiriveekogule registreerinud. Paadijuhi sõnul läks tal see meelest, talle tehti suuline hoiatus. Piiriveekogule registreerimine käib leheküljel www.piiriveekogu.ee, kus esiti tuleb luua kasutajaprofiil. Veekogule mineku saab seejärel samal lehel registreerida või saates SMS numbrile +372 59 120 600. SMS teel registreerimiseks tuleb saata veekogule minnes SMS tekstiga "Algus" või "A" ning veekogult tagasi tulles tekstiga "Lopp" või "L"

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. juulil sai politsei väljakutse Tamsalus Koidu tänava korterisse, kus löödi 50-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. juulil sai politsei väljakutse Narvas Rakvere tänava korterisse, kus 38-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla teel lõi 45-aastane mees 21- aastast talle tuttavat meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. juulil sai politsei väljakutse Narva Mõisa tänavale, kus 21-aastane mees lõi 34-aastast meest ja 30-aastast naist. Politsei pidas 21-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

21. juulil sai politsei teate, et Jõhvi Tartu maantee kaupluses varastas 49-aastane mees kaupa. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Kaup tagastati kauplusele.

21. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et Narvas Uusküla tänavale pargitud autolt varastati kaks esisuunatuld, kaks klaasipuhastit, kaks küljepeeglit ja ukse tuuletõke. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 275 eurot.

Kelmus

21. juulil alustati Jõhvi politseijaoskonna kriminaalmenetlust selles, et seni kindlaks tegemata inimene kasutas 35-aastase naise isikuandmeid ilma tema loata ja ostis tema nimele järelmaksuga ligikaudu 1995 euro eest kaupa.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
21. juulil teatati politseile, et Haapsalus lõi nädalavahetusel seni tuvastamata isik ühes ööklubis 27-aastast naist, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargus
21. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et kahe päeva eest varastati Papsaare külas ühest parklast sõidukilt aku ja selle kinnitustarvikud. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 250 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
21. juulil sai politsei teate, et Rapla vallas eramus lõi 39-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga.

Vargus
21. juulil teatati politseile, et nädala eest on välismaal omavoliliselt teostatud makseid 46-aastase mehe pangakaardiga ning varastatud tema rahakotist sularaha. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 1530 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.