Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rääbisehooaeg kestab veel (2021-07-20 08:07:52)
 
Rääbis pannil. Kalasõbra rääbiseroa pilt

Vastupidiselt 18. juulil kõlanud teatele, justkui võiks rääbise hooaja Kasepääl toimunud rääbise festivaliga lõppenuks kuulutada, on maaeluministeeriumil hea meel kinnitada, et hooaeg kestab veel.

"Eesti suvede lahutamatuks osaks kujunenud Peipsi rääbise kvooti on sel aastal tõesti vähendatud, aga pühapäeva õhtuse seisuga oli lubatud kvoodist välja püütud veidi üle 77 protsendi, mis tähendab, et kalasõpradel on jätkuvalt põhjust külastada kalapoode või kohalikke kalureid rääbise nõutamiseks," ütles maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome.

2021. aastaks eraldatud rääbise kvoot on 88,50 tonni, millest 18. juuli seisuga oli välja püütud 68 tonni. See on veidi enam kui 77 protsenti lubatud kvoodist.

Kutselise kalapüügi andmeid kogub Põllumajandus- ja Toiduamet ning nende kodulehe kaudu saab jälgida ka operatiivinfot kvooditäituvuse kohta: Püügistatistika | Põllumajandus- ja Toiduamet (agri.ee).

"Kalapüügiseaduse kohaselt peatab maaeluminister veealal kutselise kalapüügi, kui selle veekogu kohta kehtestatud aastane lubatud saak on ammendunud vähemalt 90 protsendi ulatuses. Kuni vastavat teadet pole väljastatud, võib rääbisepüügiga Peipsil jätkata," selgitas Ain Soome.

Lõheliste hulka liigituvast mageveelisest rääbisest on oma õrna maitse tõttu saanud kalasõprade suvine lemmik. Rääbist müüakse meil suitsutatuna kohe söömiseks ja värskelt, millest isegi algaja kalasõber saab lihtsa vaevaga valmistada mõnusa roa.

Värske rääbis värske kartuli kõrval valmib näiteks nii:

Võta kilo värsket puhastatud rääbist, tükelda neli keskmist sibulat, 1-2 küüslaugu küünt, lisa soola, pipart, tilli, sega see ja jäta kaussi 15-30 minutiks nö maitsestuma.

Seejärel kuumuta pann õliga, vala kalad koos sibulaga pannile, lisa kuuma vett, nõnda palju, et kalad oleks vaevu kaetud ja luba kaladel ses keeduses haududa, kuni vesi ära aurustub (umbes 20 minutit). Serveeri kogu toredus värske kartuli kõrvale. Kõlab ju hästi.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.