Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Harjumaal Kiili vallas OÜ Pihlaka Farmis olnud sead on hukatud (2021-07-19 08:56:19)

Ligi 2000 seaga OÜ Pihlaka farmis lõpetati pea kaks päeva kestnud sigade hukkamine. Sead viidi hävitamiseks AS Vireeni.

Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul hukati sead gaasiga. "Sead hukati gaasiga ning seejärel transporditi Väike-Maarjasse AS Vireeni, kus toimub sigade hävitamine," selgitas Sammel.

"Taudipunktis tehtud tööd sujusid tõrgeteta. Täname farmi ja koostööpartnereid mõistva suhtumise eest ja taudipunktis tehtud tööde eest. Nüüd jätkub farmis desinfitseerimine ja puhastamine, et haigus hävitada," lisas Sammel.

Sigade Aafrika katk (SAK) on aktiivselt levimas ka Euroopas. "15. juulil diagnoositi Saksamaal esmakordselt SAK kodusigadel." Hetkel on Saksamaa teavitanud kahest puhangust kodusigade farmides, kus peeti 313 ja 2 siga. Esimese puhangu piirkonnas on alates 2020. a septembrist tuvastatud haigust 103 metsseal ja teise puhangu piirkonnas 261 metsseal. "See näitab selgelt, et kui SAK levib aktiivselt metsas võib haigus jõuda ka farmi," selgitas Sammel.

Sel aastal 15.07.2021 seisuga Lätis ja Leedus SAKi kodusigadel diagnoositud ei ole ja Poola on teavitanud 23 SAKi puhangust kodusigadel, suurim puhang oli ligikaudu 16 000 koduseaga farmis.

Sel aastal on Eestis SAKi diagnoositud 39 metsseal, neist viiruspositiivseid metssigu oli üheksa. Sellel nädalal tuvastati SAKi viirust Harjumaal ja Lääne-Virumaal, kokku seitsmel metsseal.

Korduma kippuvad küsimused SAKi kohta on leitavad siit.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.