Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidueksperdid: rõõmu teeb, et Eesti toidutooted on maitsvad ja kvaliteetsed (2021-07-15 09:28:01)


Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas hinnati sel nädalal taas Pääsukesemärki taotlevate ja seda kvaliteedi- ja päritolumärki juba kandvate toidutoodete kvaliteeti. Pääsukesemärgi kandmise õiguse sai viis uut toodet: Eesti Pagari Peremehe rukkileib, Eesti And Värske soolakurk, I.S.E. Puit Eesti mesi, Kaunissaare mesi ja Härjanurme kalatalu Punane kaaviar.

Samuti toimus juhuvaliku alusel juba Pääsukesemärki kandvate toodete pisteline järelhindamine, et veenduda märgiga toodete heas kvaliteedis. Pääsukesemärki kandvad tooted said toiduekspertidelt kõik väga kõrge hinnangu.

"Tore on see, et hindamisel oli hästi mitmekesine valik tooteid, mis näitab, et Eesti toidutootjad teevad väga head tööd ja et need tooted jõuavad ka ekspertide lauale hindamisele. Rõõmu teeb, et kodumaine tooraine on meie tarbija poolt hinnatud," ütles toidukvaliteedi ekspert, HKScan Estonia AS tootearendusjuht Sille Villem.

Samuti eksperdina hindamisel osalenud Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teadur Rain Kuldjärv ütles, et talle pakkusid erilist huvi fermenteeritud tooted nagu näiteks hapendatud ja soolatud kurgid, mis olid väga maitsvad ning krõmpsud. "Ka Pääsukesemärki kandvad mineraalveed olid väga puhta maitsega. Tegelikult olid kõik hindamisele esitatud tooted - nii uued kui ka järelhindamisel olevad tooted väga head, mis näitab, et meie toidutootjad toodavad stabiilselt kvaliteetset toitu," lisas ta.

Pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100% eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. Tooteid hindavad pimetestil toidukvaliteedi tunnustatud eksperdid järgmistes tootegruppides: aedviljatooted, kastmed, mesi, hoidised, valmistoidud, imiku- ja väikelaste toit, taimeteed, mittealkohoolsed joogid; alkohoolsed joogid; kalatooted; lihatooted ja munad; piimatooted; pagari- ja kondiitritooted, teraviljatooted.

Märgi kasutamisõigust võivad taotleda kõik Eesti äriregistrisse kantud ettevõtjad, kes tõendavad dokumentaalselt toote valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu. Pääsukesemärgi kohta leiab rohkem infot kodulehelt https://paasukesemark.ee/.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.